12 Δεκέμβριος 2018, 16:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Δεκέμβριος 2018, 16:49

Λύρες, νταούλια και αγγεία επιστρατεύονται για να ξεσηκώσουν την Καλαμαριά την Κυριακή!

  • Λύρες, νταούλια και αγγεία επιστρατεύονται για να ξεσηκώσουν την Καλαμαριά την Κυριακή!
    Από παλαιότερη αντίστοιχη εκδήλωση της Ένωσης (φωτ.: Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς)

Η ημερομηνία που έχουν κυκλώσει οι Πόντιοι Καλαμαριάς στο ημερολόγιό τους είναι η Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018. Αυτή την ημέρα την περιμένουν όλοι, κάθε χρόνο, με χαρά και ανυπομονησία. Η Ένωση Ποντίων της περιοχής πραγματοποιεί ανελλιπώς την εκδήλωση αυτή λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, δίνοντας ποντιακό χρώμα στην εορταστική περίοδο.

Με λύρες, νταούλια και αγγεία, τα μέλη της Ένωσης θα διασχίσουν τον πεζόδρομο της Καλαμαριάς και θα καταλήξουν στη χριστουγεννιάτικη πλατεία μπροστά στο δημαρχείο.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 12:00 στη διασταύρωση των οδών Αργυρουπόλεως και Μεταμορφώσεως, μπροστά στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Εκεί διάφοροι σύλλογοι του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης αλλά και άλλοι πολιτιστικοί σύλλογοι θα μεταδώσουν την ποντιακή παράδοση στην πόλη που σφύζει από απογόνους προσφύγων. «Θέλουμε να δώσουμε ένα άλλο χρώμα αυτές τις άγιες μέρες στην πόλη μας, να δώσουμε χαρά στους δημότες και να υπενθυμίσουμε ότι η Καλαμαριά εκτός από μεγαλούπολη αποτελεί και έναν μητροπολιτικό δήμο του ποντιακού ελληνισμού, γι' αυτό και θα φιλοξενήσουμε ως καλοί οικοδεσπότες συλλόγους από άλλες περιοχές» είχε αναφέρει στο pontos-news.gr πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Ζώης.

Η πομπή θα καταλήξει μπροστά στο δημαρχείο και η γιορτή θα ολοκληρωθεί με ποντιακό γλέντι.

  • Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς.