12 Δεκέμβριος 2018, 10:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Δεκέμβριος 2018, 10:31

Έγκλημα στη Ρόδο: «Με βίασαν στη φυλακή» επιμένει ο Αλβανός κατηγορούμενος για το φόνο της Ελένης Τοπαλούδη

  • Έγκλημα στη Ρόδο: «Με βίασαν στη φυλακή» επιμένει ο Αλβανός κατηγορούμενος για το φόνο της Ελένης Τοπαλούδη
    Διάδρομος που οδηγεί στα κελιά κρατουμένων, στις φυλακές Αυλώνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες σχετικά με το εάν υπήρξε ή όχι βιασμός του 19χρονου Αλβανού που μαζί με τον 21χρονο Ροδίτη κατηγορούνται για το φόνο της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Ο 19χρονος κατέθεσε ότι τον βίασαν, το νοσοκομείο λέει ότι υπάρχει τραυματισμός στην επίμαχη περιοχή, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαψεύδει πως έγινε κάτι τέτοιο.

Ο κατηγορούμενος δέχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας επίθεση από συγκρατούμενούς του στις φυλακές του Αυλώνα και το περιστατικό ήρθε στη δημοσιότητα χθες μέσω βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Τι γνωρίζουμε
Αρχικά ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και στη συνέχεια αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψε στις φυλακές. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού ο 19χρονος Αλβανός δήλωσε ότι υπέστη βιασμό. «Όταν ξύπνησα (σ.σ. μετά την επίθεση) ήμουν σε άλλο χώρο, χωρίς παντελόνι και εσώρουχο. Δεν ξέρω τι μου έκαναν» είπε στην κατάθεσή του.

Από το νοσοκομείο ανέφεραν πως υπάρχει τραυματισμός στην περιοχή του πρωκτού του 19χρονου αλλά δεν οφείλεται σε «παρά φύσιν συνουσία». Επισήμως απάντησε και για το θέμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. «Η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο 19χρονος είχε αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού».

Οι κρατούμενοι των φυλακών απαντούν για τον «βιασμό»
Ανακοίνωση σχετικά με τον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού εξέδωσαν και οι κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα. Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους ως υποκατάστατο της Δικαιοσύνης, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι οι φήμες για βιασμό του 19χρονου είναι παντελώς ψευδείς. «Επειδή πολύς λόγος έγινε για τον ξυλοδαρμό του ενός από τους δύο βιαστές της Ελένης από τη Ρόδο στη φυλακή όπου κρατούμαστε, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Καταρχάς, στο βίντεο που παρακολούθησε το πανελλήνιο ειπώθηκαν πολλά περισσότερα από όσα έγιναν. Εμείς είμαστε φυλακισμένοι, όχι κτήνη. Ο τύπος εκτός από μερικές σφαλιάρες και κλωτσιές δεν έπαθε τίποτα. Τουλάχιστον πολύ λιγότερα από ό,τι αξίζει σε έναν βιαστή. Τα όσα έγιναν, και στα οποία δε θα μπούμε τώρα σε λεπτομέρειες για προφανείς λόγους, δεν είχαν καμία σχέση με την σωφρονιστικη υπηρεσία, οποιαδήποτε κάλυψη ή ανοχή της. Απεναντίας, ο βιαστής τοποθετήθηκε εξ’ αρχής σε απομονωμένο χώρο.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο, παρέλασαν από τις φυλακές Αυλώνα δεκάδες αξιωματούχοι του υπουργείου και ο βιαστής διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Σε αντίθεση βέβαια με συγκρατούμενό μας που βρισκόταν επί μία ημέρα πολύ βαρύτερα χτυπημένος, από μία συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων, σε χώρο της φυλακής και πήγε τελικά μετά από παραινέσεις μας. Η υποκρισία του υπουργείου Δικαιοσύνης χτύπησε κόκκινο με τη σημερινή παρέλαση από τη φυλακή Αυλώνα, την ίδια ώρα που ανήλικοι κρατούμενοι περνούν το χειμώνα χωρίς θέρμανση και με νερά να στάζουν στους διαδρόμους. Η πολυδιαφημισμένη ευαισθησία για τις ανήλικες ψυχές εξαντλήθηκε στην προστασία ενός βιαστή.

Δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας ως υποκατάστατο της δικαιοσύνης. Ακόμα και αυτή τη δικαιοσύνη που μας έχει στοιβάξει εδώ, μας έχει συντρίψει κάθε όνειρο για το μέλλον, δε θα την υποκαταστήσουμε. Δε θα μας ξεριζώσει όμως κανείς το δικαίωμα να αφουγκραζομαστε την κοινωνία από την οποία προερχομαστε και να αποδίδουμε ένα μικρό κομμάτι κοινωνικής δικαιοσύνης στο χώρο που ζούμε.

Κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα

Υγ. Οι φήμες για βιασμό του είναι παντελώς ψευδείς.»