11 Δεκέμβριος 2018, 21:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκέμβριος 2018, 21:17

Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα – Η Αθήνα σε γιορτινό κλίμα

  • Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα – Η Αθήνα σε γιορτινό κλίμα
    Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος, λίγο μετά την επίσημη φωταγώγηση της πόλης και την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Το έναυσμα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου έδωσε απόψε ο Γιώργος Καμίνης με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος. «Από την καρδιά της πόλης, εδώ από την πλατεία Συντάγματος, η Αθήνα στέλνει σήμερα, με την επίσημη φωταγώγηση, μήνυμα γιορτής, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας! Φέτος τα Χριστούγεννα είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί έχουμε ετοιμάσει για την πόλη μας, τους κατοίκους και τους επισκέπτες, ένα πρόγραμμα γεμάτο αγάπη, με οδηγούς μας τους αγγέλους», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κατά την αποψινή εκδήλωση.

Επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια των εορτών και για τις επόμενες 30 ημέρες, η πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει 230 εκδηλώσεις, εντελώς δωρεάν, οι οποίες «μεταμορφώνουν την κάθε γειτονιά της μεγάλης μας πόλης, σε πόλη των αγγέλων και μας καλούν να ζήσουμε τη μαγεία των εορτών».

Ο Γ. Καμίνης κάλεσε μικρούς και μεγάλους να περπατήσουν στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας καθώς και να συμμετάσχουν σε όσες περισσότερες εκδηλώσεις θέλουν και μπορούν ώστε «να νιώσουν το πνεύμα των ημερών». Αφού ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές με υγεία, ειρήνη και ελπίδα, έδωσε ραντεβού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Θησείο όπου θα γίνει και φέτος η αλλαγή της χρονιάς «κάτω από τη μοναδική εικόνα της φωτισμένης Ακρόπολης, συντροφιά με εκλεκτούς καλλιτέχνες».

Απόψε, η εορταστική βραδιά συνεχίστηκε με την Πέννυ Μπαλτατζή και την Athens Big Band, αλλά και το χορευτικό δρώμενο «Άγγελοι στην πόλη».