11 Δεκέμβριος 2018, 17:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκέμβριος 2018, 16:32

Διαγωνισμός θεατρικού μονόπρακτου με θέμα «Μια γυναίκα της Μικρασίας»

  • Διαγωνισμός θεατρικού μονόπρακτου με θέμα «Μια γυναίκα της Μικρασίας»
    Γυναίκες της Μικρασίας κατά την καθιερωμένη συνάντησή τους για καφέ, πλέξιμο και κουβέντα (φωτ.: genealogies.gr)

Το Ιωνικό Θέατρο και η Ιωνική Λέσχη Ανάγνωσης, με την ευκαιρία της ίδρυσης της θεατρικής ομάδας «ΣΙΠΥΛΟ» της Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας, ομάδας με αποκλειστικό σκοπό τη διάδοση έργων με θέμα τη Μικρασία και τον Πόντο, προκηρύσσουν διαγωνισμό μονόπρακτου θεατρικού έργου με θέμα «Μια γυναίκα της Μικρασίας».

Σύμφωνα με την προκήρυξη, θα γίνονται δεκτά μονόπρακτα που αφορούν γυναίκες από τη Μικρασία και τον Πόντο πριν από το 1922 ή αναφέρονται σε ιστορίες μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Τα έργα που θα κατατεθούν θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, αδημοσίευτα, και να μην έχουν παρουσιαστεί σε παράσταση και να μην έχουν μεταδοθεί σε ραδιόφωνο ή άλλο μέσο. Η διάρκειά τους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 20 λεπτά.

Η αξιολόγηση θα γίνει από κριτική επιτροπή και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο του 2019.

Θα απονεμηθούν τρία βραβεία, δύο έπαινοι και πέντε διακρίσεις σε ειδική εκδήλωση. Τα πέντε πρώτα έργα θα παρουσιαστούν από την ομάδα «ΣΙΠΥΛΟ» και το Ιωνικό Θέατρο, ενώ τα δέκα πρώτα θα εκδοθούν σε έντυπο από την Ένωση Μαγνησίας Μ. Ασίας και το Ιωνικό Θέατρο.

Τα μονόπρακτα θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση ionikotheatro@gmail.com μέχρι και τις 31 Μαΐου 2019 και να φέρουν ψευδώνυμο του δημιουργού, όχι πλήρες ονοματεπώνυμο. Μετά το πέρας των εργασιών της κριτικής επιτροπής θα ζητηθούν από τους συμμετέχοντες, μέσω e-mail, τα στοιχεία τους.