11 Δεκέμβριος 2018, 12:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκέμβριος 2018, 12:04

Δολοφονία φοιτήτριας: Πειθαρχική και ποινική έρευνα για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου

  • Σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη με κινητά και ναρκωτικά για τις φυλακές ανηλίκων
    Διάδρομος που οδηγεί στα κελιά των κρατουμένων στις φυλακές Αυλώνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Πειθαρχική και ποινική έρευνα διατάχθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τον ξυλοδαρμό μέσα στις φυλακές του Αυλώνα του 19χρονου Αλβανού που κατηγορείται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι ο προφυλακισμένος 19χρονος από χθες το πρωί που έφτασε στο κατάστημα κράτησης μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο, και σημειώνεται ότι υπήρχαν σαφείς οδηγίες για την προστασία και την ασφάλειά του. «Παρ’ όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχτηκε επίθεση στο κελί του», αναφέρεται.

«Δεν το έκανα εγώ, ο άλλος το έκανε» ακούγεται να λέει ο 19χρονος στους δράστες που ενδεχομένως να είναι συμπατριώτες του.

Ο νεαρός Αλβανός μετά τον ξυλοδαρμό του (τον οποίο οι άλλοι κρατούμενοι κατέγραψαν με κινητό) μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και στη συνέχεια στον «Ευαγγελισμό». Εκεί οι γιατροί έκριναν ότι δεν χρήζει νοσηλείας και ότι πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές του Αυλώνα. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση αναμένεται να γίνει μεταγωγή του σε άλλο κατάστημα κράτησης.

Στις φυλακές του Αυλώνα μετέβη κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διερεύνηση του συμβάντος. Ο πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος αφορά τους άλλους κρατούμενους (στο βίντεο διακρίνονται πρόσωπα και ακούγονται και ονόματα), ενώ για τις ενδεχόμενες ευθύνες των σωφρονιστικών υπαλλήλων δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα.