11 Δεκέμβριος 2018, 09:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκέμβριος 2018, 09:49

Απόψε ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα – Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων

  • Απόψε ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα – Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τα γιορτινά της φορά επίσημα από σήμερα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου η Αθήνα. Στις 19:00, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα δώσει το έναυσμα στην πλατεία Συντάγματος, όπου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής ορχήστρας και της παιδικής χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Αθηνών, θα φωταγωγηθεί η πόλη και θα λάμψει το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η εορταστική βραδιά θα συνεχιστεί  με την Πέννυ Μπαλτατζή και την Athens Big Band, αλλά και το χορευτικό δρώμενο «Άγγελοι στην πόλη».

Η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου θα λάμψει στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ο ξεχωριστός καλλιτέχνης Κ. Βήτα θα στήσει τα ηχητικά του τοπία και θα μεταφέρει τους ρυθμούς και την μουσική του, στον Λόφο των Νυμφών, για να υποδεχτεί το Χειμερινό Ηλιοστάσιο με μία ηλεκτρονική γιορτή την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 18:00.

Από τις 22 έως τις 30 Δεκεμβρίου, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα, νέοι καλλιτέχνες και σχήματα tribute και jazz θα ανεβαίνουν στην πιο κεντρική σκηνή της Αθήνας, γεμίζοντας την πρωτεύουσα με μουσική και γιορτινές, χαρούμενες μελωδίες. Highlight των εκδηλώσεων θα είναι το Glasshouse, το αγαπημένο μουσικό project που πραγματοποιείται στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα. Ραδιοφωνικοί παραγωγοί και djs θα δίνουν τον παλμό και θα καλούν τους πολίτες να γίνουν μέρος της μεγάλης γιορτής, ενώ τα έσοδα του project θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Στις 31 Δεκεμβρίου. η αλλαγή χρόνου θα γίνει στο Θησείο με τους: Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Κατερίνα Κούκα, Θέμη Καραμουρατίδη και Χριστίνα Μαξούρη.

Με φόντο τον ιστορικό βράχο της Ακρόπολης, οι Αθηναίοι –και όχι μόνο– θα αποχαιρετήσουν το 2018 και θα υποδεχθούν το νέο έτος, με ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα που στόχο θα έχει να φωτίσει όχι μόνο τον ουρανό αλλά και τις καρδιές των θεατών. Την αυλαία θα ανοίξει η φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων η οποία με συνοδεία ξυλοπόδαρων και καλλιτεχνών τσίρκο θα ταξιδεύει μουσικά τον κόσμο με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Το «Ολύμπια» φορά τα γιορτινά του
Αυτά τα Χριστούγεννα συμπίπτουν και με την επαναλειτουργία του ιστορικού «Ολύμπια». Η πόλη αποκτά πλέον το δικό της δημοτικό μουσικό θέατρο, το «Ολύμπια»-Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», το οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει από τις εορταστικές εκδηλώσεις. Γι' αυτό, ανοίγει τις πόρτες του από τις 22 έως τις 31 Δεκεμβρίου και φιλοξενεί θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες και παιδιά. Ακόμη, στις 25 Δεκεμβρίου, τρεις ξεχωριστές φωνές, οι Nalyssa Green, Sugahspank! και Louis, θα εμφανιστούν στην κεντρική σκηνή του θρυλικού κτηρίου.


Το «Ολύμπια» (φωτ.: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων / Facebook)

Εκτός από το «Ολύμπια», καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια, περιμένουν μικρούς και μεγάλους στα μουσεία, στις βιβλιοθήκες, στην Πινακοθήκη, στα κέντρα δημιουργικής μάθησης του Δήμου Αθηναίων, καθώς και σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους. Επίσης, εκδηλώσεις θα γίνουν σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας. Για παράδειγμα, το Μοναστηράκι μεταμορφώνεται σε πίστα για ατέλειωτο χορό από τις 22 Δεκεμβρίου. Χορευτικές ομάδες μετατρέπουν την πιο ζωντανή και πολύχρωμη πλατεία στη μεγαλύτερη χορευτική σκηνή με swing και πολύ rock ‘n’ roll!