10 Δεκέμβριος 2018, 20:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκέμβριος 2018, 20:42

Θεσσαλονίκη: Εκκένωση δημοτικού σχολείου λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας

  • Ρόδος: Απομακρύνθηκε ο δάσκαλος που κλείδωσε μαθητή στην τάξη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Την εκκένωση του 54ου δημοτικού σχολείου στην οδό Ολυμπιάδος 29 λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας που προέκυψαν μετά από προσεισμικό έλεγχο, αλλά και τη μεταφορά των 85 μαθητών σε γειτονικό σχολικό συγκρότημα, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στη συνεδρίαση προτάθηκε εναλλακτικά η μεταφορά των μαθητών μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων στο γειτονικό 53ο δημοτικό σχολείο, ωστόσο την οριστική απόφαση θα λάβει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης αναφορικά με το πόσα ακόμη σχολικά συγκροτήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν προβλήματα στατικής επάρκειας, υποστήριξε πως ο προσεισμικός έλεγχος «ξεκίνησε από τα γηραιότερα σχολικά συγκροτήματα και από τα πρώτα 18 το ένα είχε πρόβλημα».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, τόνισε πως θα ξεκινήσει μελέτη για τις εργασίες που κρίνονται απαραίτητες στο 54ο δημοτικό, ώστε γονείς και εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι να επιστρέψουν οι μαθητές στο σχολείο τους.

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο έκανε και η Βασιλική Τσιούμαρη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 52ου δημοτικού σχολείου, η οποία ζήτησε να μεταφερθεί το σχολείο σύσσωμο και να μη «σκορπίσουν» τα παιδιά σε διαφορετικά σχολεία στα μέσα της χρονιάς.

Ο Γιάννης Δελής από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στάθηκε στην επιμονή της παράταξής του για τον προσεισμικό έλεγχο, ζητώντας από τη διοίκηση να εξευρεθούν οικονομικοί πόροι για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων της Θεσσαλονίκης.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.