2 Φεβρουάριος 2014, 08:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:35

Βροχές και χιόνια. Δείτε πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

  • Έντονα καιρικά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο σε Ελλάδα και Πόντο
Βροχές, καταιγίδες και χιόνια συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για σήμερα Κυριακή 2 Φεβρουαρίου. Δείτε πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
 
Αττική
 
Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από το απόγευμα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα.
 
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ
 
Θερμοκρασία: από 8 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη
 
Καιρός: νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
 
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
 
Θερμοκρασία: από 4 έως 7 βαθμούς κελσίου.
 
Μακεδονία, Θράκη
 
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά, τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου πάνω από 400 μέτρα). Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
 
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
 
Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 7 βαθμούς κελσίου.
 
Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
 
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο και πιθανώς στη δυτική στερεά. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα και από τα βόρεια.
 
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και στο ιόνιο τοπικά 9 με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
 
Θερμοκρασία: από 2 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο η μεγίστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
 
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες οι οποίες στις νοτιότερες περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου, της ανατολικής στερεάς, της Ευβοίας και πιθανόν της Θεσσαλίας. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ στα βόρεια.
 
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 6 με 8 μποφόρ.
 
Θερμοκρασία: από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
 
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
 
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
 
Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς κελσίου.
 
Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
 
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες.
 
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
 
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Κεφαλλονιά
 
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
 
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
 
Θερμοκρασία: από 8 έως 12 βαθμούς κελσίου.
 
Πού χρειάζονται αλυσίδες
 
Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση οχημάτων σε σημεία περιοχών της Πέλλας και της Ημαθίας, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, όπως γνωστοποιεί και με σημερινή της ανακοίνωση η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στην επαρχιακή οδό Άρνισσας – Χιονοδρομικού Κέντρου ΒΟΡΡΑΣ, από το 12ο χλμ. έως το χιονοδρομικό κέντρο. Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου από 18ο χλμ. έως το χιονοδρομικό κέντρο. Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στην Εγνατία οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στα εξής σημεία: στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 14ο χλμ. έως το 28ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, από το 18ο χλμ έως το 30ο χλμ.