9 Δεκέμβριος 2018, 17:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Δεκέμβριος 2018, 17:11

Αιγυπτιακή χήνα προσποιείται τραυματισμό και σώζει τα μικρά της από πεινασμένη λεοπάρδαλη (βίντεο)

  • Αιγυπτιακή χήνα προσποιείται τραυματισμό και σώζει τα μικρά της από πεινασμένη λεοπάρδαλη (βίντεο)

Πρόσφατα, σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων στη Νότια Αφρική, μια νεαρή λεοπάρδαλη περιφερόταν στο πάρκο προς αναζήτηση ενός μικρού... γεύματος, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία τεσσάρων νεογέννητων μιας οικογένειας αιγυπτιακής χήνας. Τα μικρά, μαζί με τις δύο χήνες, βρίσκονταν σε μία λασπωμένη λιμνούλα.

Η λεοπάρδαλη δεν έχασε χρόνο και άρχισε να κυκλώνει την οικογένεια, με απώτερο στόχο να αρπάξει κάποιο από τα νεογέννητα.

Οι δύο «γονείς» όμως αντέδρασαν μεθοδικά και έξυπνα απέναντι στον μεγάλο κίνδυνο. Η μία χήνα απομάκρυνε με τρόπο τα μικρά από το σημείο, ενώ η δεύτερη κινήθηκε προς το μέρος της λεοπάρδαλης και έκανε την τραυματισμένη, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή του άγριου ζώου.

Προφανώς, η χήνα, με το ένστικτό της, περίμενε ότι το αιλουροειδές θα κατευθυνόταν προς το πιο... εύκολο γεύμα και έτσι συνέχισε να προσποιείται ότι βρίσκεται σε στιγμή αδυναμίας. Τελικά, όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω, το οποίο ανέβασε στο διαδίκτυο το nationalgeographic.com, το σχέδιο της ηρωικής χήνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 

Αφού πρώτα μαγνήτισε την προσοχή του θηρευτή, στη συνέχεια, με ένα άνοιγμα των φτερών και μία αλλαγή κατεύθυνσης έβαλε φρένο στο όνειρο της λεοπάρδαλης για ένα ξεκούραστο γεύμα.