9 Δεκέμβριος 2018, 15:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Δεκέμβριος 2018, 15:40

Δικογραφίες σε βάρος τριών ατόμων για πορνογραφία ανηλίκων

  • Εξάρχεια: Επίθεση σε κλιμάκιο του Λιμενικού μετά από έρευνα για ναρκωτικά
    (Φωτ. αρχείου)

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατηγορούνται ένας 31χρονος Μολδαβός και δύο Ελληνες, 49 και 53 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης της για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε ψηφιακή έρευνα με τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού για τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Από την ψηφιακή έρευνα προέκυψε ότι ο Μολδαβός με τη χρήση 23 διαφορετικών IP διευθύνσεων είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό τουλάχιστον 264 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Παράλληλα, ο 53χρονος που επίσης συνελήφθη, με τη χρήση 15 διαφορετικών IP διευθύνσεων είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό τουλάχιστον 818 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ ο 49χρονος, που δεν συνελήφθη, είχε τουλάχιστον 418 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων με τη χρήση 219 ηλεκτρονικών ιχνών.

Κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων σε Αττική και Πελοπόννησο, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: Εξωτερικός σκληρός δίσκος, 5 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητό τηλέφωνο, φορητό μέσο ψηφιακής αποθήκευσης, κάρτα ψηφιακής αποθήκευσης και στην οικία του ενός Έλληνα κυνηγετική καραμπίνα χωρίς άδεια, για τον οποίο συνελήφθη από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Ασφαλείας.

Από την επιτόπια έρευνα που διενήργησαν εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα κατά περίπτωση ψηφιακά πειστήρια βρέθηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθησαν άμεσα ο ένας Έλληνας και ο αλλοδαπός, ενώ επιπλέον ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του δεύτερου ημεδαπού στην παράνομη δραστηριότητα. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ στην περίπτωση του 49χρονου σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δ.Κ.