8 Δεκέμβριος 2018, 14:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Δεκέμβριος 2018, 14:42

«Κίτρινα γιλέκα»: Διαδήλωση και στο Βέλγιο, 70 συλλήψεις στις Βρυξέλλες

  • «Κίτρινα γιλέκα»: Διαδήλωση και στο Βέλγιο, 70 συλλήψεις στις Βρυξέλλες
    Φωτ.: EPA / Olibier Hoslet

Περίπου 70 άτομα συνελήφθησαν σήμερα πριν από διαδήλωση των «Κίτρινων γιλέκων» στις Βρυξέλλες, όπου το τετράγωνο των ευρωπαϊκών θεσμών έχει αποκλειστεί πλήρως. Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε δύο σημεία της βελγικής πρωτεύουσας χωρίς να σημειωθεί κάποιο βίαιο περιστατικό, ενώ σύμφωνα με την τοπική αστυνομία έγιναν περίπου 70 συλλήψεις, έπειτα από προληπτικούς ελέγχους.

Το κίνημα των «Κίτρινων γιλέκων» εμφανίστηκε στη Γαλλία, αλλά επεκτάθηκε και στο Βέλγιο, κυρίως στη γαλλόφωνη περιοχή της Βαλλονίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η αστυνομία τοποθέτησε οδοφράγματα γύρω από την ευρωπαϊκή συνοικία, όπου συγκεντρώνονται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (η Επιτροπή, το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), εμποδίζοντας την πρόσβαση των οχημάτων αλλά και των πεζών.

Εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, «Κίτρινα γιλέκα» απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο E17 προς την πόλη Ρέκεμ της δυτικής Φλάνδρας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Σύμφωνα πάντα με το Belga, οδόφραγμα τοποθετήθηκε νωρίς το πρωί και στον E40, στο επίπεδο των γαλλο-βελγικών συνόρων, στο ύψος της Αντινκέρκ.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.