8 Δεκέμβριος 2018, 00:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Δεκέμβριος 2018, 00:03

Υπουργείο Εργασίας: Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα 2018

  • Επίδομα παιδιού: Εγκρίθηκαν τα χρήματα για την πρώτη δόση
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr για την υποβολή των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2018. Το μέρισμα, συνολικού ύψους τουλάχιστον 710 εκατ. ευρώ αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 14 Δεκεμβρίου. Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν (σε παρόμοιο μήνυμα) το υπουργείο Εργασίας στο Twitter, καθώς και η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται το εξής: «Αξιοποιώντας τις θετικές επιδόσεις της οικονομίας, έχουμε τη δυνατότητα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, να δώσουμε κοινωνικό μέρισμα με στοχευμένα εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακά κριτήρια. Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα, για να ενημερωθείτε για τη διαδικασία και να υποβάλετε τις αιτήσεις σας: https://www.koinonikomerisma.gr».

Απόψε, πάντως, η σελίδα δεν άνοιγε. Προφανώς, λόγω της μαζικής επισκεψιμότητας που είχε. Οι αρμόδιοι φορείς, ωστόσο, έχουν κάνει γνωστό ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα για να διαπιστώσουν αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλουν αίτηση για την καταβολή του, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Συνοπτικά, η διαδικασία αποτελείται από έξι βήματα:

  • Βήμα 1: Μπείτε στην πλατφόρμα.
  • Βήμα 2: Ελέγξτε τα στοιχεία σας.
  • Βήμα 3: Συμπληρώστε τον IBAN σας.
  • Βήμα 4: Ενημερώστε τους φιλοξενούμενούς σας να δώσουν τη συγκατάθεση τους.
  • Βήμα 5: Δείτε, αν πληροίτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας.
  • Βήμα 6: Αποδεχθείτε το κοινωνικό μέρισμα του 2018.

Αν κατά τα τέσσερα πρώτα βήματα έχει προκύψει η ανάγκη διόρθωσης των στοιχείων σε ΚΕΠ ή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), για να ενημερωθεί η πλατφόρμα με τις αλλαγές που έχουν γίνει, πρέπει οι πολίτες να ζητήσουν να γίνει επαναξιολόγηση του νοικοκυριού τους, κάνοντας την επιλογή στην οθόνη «Αξιολόγηση επιλεξιμότητας κοινωνικού μερίσματος». Η διαδικασία θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ολοκληρωθεί εντός της σχετικής προθεσμίας αποδοχής του κοινωνικού μερίσματος. Για την υποστήριξη της εφαρμογής του κοινωνικού μερίσματος, οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@koinonikomerisma.gr. Οι ερωτήσεις θα ομαδοποιούνται και οι απαντήσεις θα προστίθενται στη σελίδα των Συχνών Ερωτήσεων: https://www.koinonikomerisma.gr/Home/Info.