7 Δεκέμβριος 2018, 23:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Δεκέμβριος 2018, 23:04

Κόβεται ο Παύλος Μελάς από τη διδακτέα ύλη της Ιστορίας Γ΄ Λυκείου

  • Κόβεται ο Παύλος Μελάς από τη διδακτέα ύλη της Ιστορίας Γ΄ Λυκείου
    (Πηγή: ert.gr)

Εκτός διδακτέας ύλης στο μάθημα της Ιστορίας φαίνεται να μένει ο ήρωας Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς. Όπως αποκαλύπτει δρ Θεοφάνης Μαλκίδης στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο Μακεδονικός Αγώνας βγαίνει εκτός διδακτέας ύλης από το βιβλίο Ιστορίας Γενικής της Γ΄Λυκείου!

Μάλιστα, ο δρ Θ. Μαλκίδης παρουσιάζει τις σελίδες οι οποίες βγαίνουν εκτός ύλης, καθώς και το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο έχει θέμα: «Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών και Φυσικής Αγωγής ημερησίου και εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2018-2019» και ημερομηνία 18-10-2018.

Στο έγγραφο παρατίθενται αναλυτικά κεφάλαια της Ιστορίας που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό κόβεται ο Μακεδονικός Αγώνας καθώς και εμβληματικές προσωπικότητες όπως ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς.

Όπως αναφέρει το enikos.gr, με αφορμή το σάλο που προκλήθηκε, το υπουργείο Παιδείας υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη «κατεύθυνση» δόθηκε «προκειμένου να ελαφρυνθεί η τσάντα του μαθητή και στο πλαίσιο της εκμάθησης των συγκεκριμένων κεφαλαίων στην Γ΄ Γυμνασίου». Υπό αυτό το πρίσμα κρίθηκε σκόπιμο να μην επαναληφθεί στη Γ΄ Λυκείου!