9 Δεκέμβριος 2018, 22:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Δεκέμβριος 2018, 21:17

Ψάρια από τον Πόντο γίνονται σούσι στην Ιαπωνία!

  • Ψάρια από τον Πόντο γίνονται σούσι στην Ιαπωνία!

Τελικά η ευρηματικότητα των κατοίκων του Πόντου είναι ανεξάντλητη. Επωφελούμενοι από τα καθαρά και κρύα νερά των ποταμών, εκτρέφουν σε ιχθυοκαλλιέργειες σολομούς μέχρι να γίνουν 200-700 γραμμάρια, και στη συνέχεια τους μεταφέρουν σε κλωβούς ιχθυοκαλλιέργειας στις ακτές του Εύξεινου Πόντου, στο νομό Τραπεζούντας, όπου εκτρέφονται μέχρι να γίνουν 4-6 κιλά.

Στη συνέχεια τους εξάγουν στο Βιετνάμ, όπου γίνεται επεξεργασία του κρέατος και από κει και πάλι εξάγονται στην Ιαπωνία, όπου καταναλώνονται ως σούσι.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εξαγωγέων Ανατολικού Πόντου Αχμέτ Χαμντί Γκιούρντογαν, είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι το 2018, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο, έγιναν εξαγωγές σολομού αξίας 13.555.161 δολαρίων. Από αυτά, τα 6.265.126 δολάρια προέρχονται από εξαγωγές στην Ιαπωνία.

  • Πηγή: haber61.net.