10 Δεκέμβριος 2018, 09:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκέμβριος 2018, 09:06

Οι «Ακρίτες του Πόντου» Σταυρούπολης κλείνουν 40 χρόνια δράσης και το γιορτάζουν με μεγάλο ποντιακό γλέντι

  • Οι «Ακρίτες του Πόντου» Σταυρούπολης κλείνουν 40 χρόνια δράσης και το γιορτάζουν με μεγάλο ποντιακό γλέντι
    Από παλαιότερο ετήσιο χορό του Συλλόγου (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»)

Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 21:00, στο κοσμικό κέντρο «Konstantinos Exclusive», θα έχει καθαρά επετειακό χαρακτήρα καθώς φέτος το σωματείο κλείνει 40 χρόνια από την ίδρυσή του. Μια μεγάλη γιορτή με έντονο ποντιακό άρωμα θα στηθεί, με σκοπό τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου να γιορτάσουν όλοι μαζί το γεγονός αυτό.

Τα επίλεκτα χορευτικά τμήματα των «Ακριτών του Πόντου» θα παρουσιάσουν το μεγαλείο του ποντιακού πολιτισμού ανοίγοντας το πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου χορού θα τιμηθεί ο στιχουργός Βασίλειος Μωυσιάδης για την προσφορά του στην ποντιακή μουσική παράδοση. Ο στιχουργός έγραψε ένα τραγούδι αποκλειστικά για το Σύλλογο, το οποίο θα ακουστεί για πρώτη φορά στο χορό. Το τραγούδι μελοποιήθηκε και ενορχηστρώθηκε από δυο καλλιτέχνες γέννημα-θρέμμα των «Ακριτών του Πόντου», τον Γιώργο Μωυσιάδη και τον Δημήτρη Ξενιτόπουλο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος δήλωσε στο pontos-news.gr για τα 40 χρόνια που κλείνει το σωματείο: «Ο Σύλλογός μας 40 χρόνια τώρα μένει πιστός στους σκοπούς της ίδρυσής του: Προσφορά στη διάδοση της παράδοσης που κληρονομήσαμε. Όλοι οι άνθρωποι που τον περιέβαλαν, αγωνίστηκαν και αγωνίζονται ακόμη με αγάπη για τον ποντιακό πολιτισμό. Ο Σύλλογός μας, με τα δεκάδες τμήματά του, αποτέλεσε πρότυπο σωματείου: Το ραδιόφωνο (Ράδιο Ακρίτες), το θέατρο, το τμήμα αιμοδοσίας, το τμήμα νεολαίας και τόσα άλλα ξεκίνησαν από εδώ, από τους Ακρίτες. Μέλημά μας, οι νέοι που θα μας ακολουθήσουν να πάνε το Σύλλογο ακόμη πιο ψηλά. Η ιστορία έδειξε ότι ενωμένοι εμείς οι Πόντιοι μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά. Ενωμένοι λοιπόν θα προχωρήσουμε, με στραμμένο το βλέμμα πάντα στη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας».

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς συμμετέχουν οι κορυφαίοι Πόντιοι καλλιτέχνες Γιώργος Ιωαννίδης (τραγούδι), Μπάμπης Κεμανετζίδης (λύρα και κλαρίνο), Γιώργος Πουλαντζακλής (λύρα και τραγούδι).

Ελένη Κάλλη

Εκδηλωσεις