7 Δεκέμβριος 2018, 13:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Δεκέμβριος 2018, 13:31

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Τη Δευτέρα αρχίζει η δίκη για την απαγωγή του επιχειρηματία από την Κρήτη

  • Μιχάλης Λεμπιδάκης: Τη Δευτέρα αρχίζει η δίκη για την απαγωγή του επιχειρηματία από την Κρήτη
    Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης χαιρετάει κόσμο προσερχόμενος στην εταιρεία του λίγες ώρες μετά την απελευθέρωσή του (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Νίκος Χαλκιαδάκης)

Τη Δευτέρα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, που κρατήθηκε έξι μήνες με στόχο την απόσπαση λύτρων από την οικογένειά του, μια από τις πιο γνωστές και ισχυρές στην Κρήτη.

Η δίκη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretapost.gr, θα αρχίσει με την κατάθεση του 54χρονου επιχειρηματία.

Ουσιαστικά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο επιχειρηματίας θα βρεθεί τετ α τετ με τους ανθρώπους που κατηγορούνται για την απαγωγή του. Με τον μόνο που έχει μιλήσει είναι ο ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων στον οποίο μάλιστα φέρεται να είπε: «σε προσωπικό επίπεδο μου είχατε φερθεί ανθρώπινα». Ο άνθρωπος αυτός έχει καταθέσει ότι μαγείρευε για τον όμηρο.

Από τους συνολικά 12 κατηγορουμένους για την υπόθεση, οι οκτώ βρίσκονται προφυλακισμένοι και οι τέσσερις έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι μάρτυρες κατηγορίες είναι 30, μεταξύ των οποίων βρίσκονται συγγενείς και φίλοι του Μιχάλη Λεμπιδάκη, καθώς και αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών που είχαν εμπλακεί τότε στις έρευνες. Οι συνήγοροι υπεράσπισης αναμένεται να είναι περισσότεροι από 10 ενώ πολλοί από αυτούς έχουν ήδη διαχωρίσει την θέση τους.