7 Δεκέμβριος 2018, 14:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Δεκέμβριος 2018, 13:32

Οι Πόντιοι φοιτητές Θεσσαλονίκης αγκάλιασαν το βιβλίο «Αέρα σ’ μαναχόν κανείται»

  • Οι Πόντιοι φοιτητές Θεσσαλονίκης αγκάλιασαν το βιβλίο «Αέρα σ’ μαναχόν κανείται»
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης)

Το βιβλίο του Γιάννη Τερζίδη Αέρα σ’ μαναχόν κανείται παρουσιάστηκε στο χώρο του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου. Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Αβραμίδης καλωσορίζοντας τον κόσμο. Στη συνέχεια ο Σταύρος Καρυπίδης, προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Συλλόγου, προλόγισε το βιβλίο και αναφέρθηκε τόσο στη γνωριμία του με τον συγγραφέα όσο και στη σημασία που έχει το βιβλίο αυτό για τον ίδιο και τον ποντιακό ελληνισμό.

Ο συγγραφέας μίλησε για τα κίνητρα που τον ώθησαν στη συγγραφή του βιβλίου, και μετά το λόγο πήρε η εκπαιδευτικός Σοφία Ιωαννίδου, η οποία μάλιστα παρουσίασε στο κοινό πλούσιο φωτογραφικό υλικό που συνοδεύτηκε από αφηγήσεις για το Σύλλογο και τις δράσεις του από όταν ήταν μέλη του η ίδια και ο συγγραφέας.

Τέλος, το λόγο πήρε πάλι ο πρόεδρος του Συλλόγου, αναφερόμενος στην έναρξη του τμήματος εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου στο χώρο του Συλλόγου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών. Το παρών έδωσαν μέλη του Συλλόγου καθώς και άλλων ποντιακών συλλόγων της περιοχής.

Μετά το τέλος της παρουσίασης όλοι διασκέδασαν με ποντιακούς επιτραπέζιους σκοπούς.

Εκδηλωσεις