6 Δεκέμβριος 2018, 19:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Δεκέμβριος 2018, 19:29

Φωτιές και οδοφράγματα στα Εξάρχεια – Πορείες για τον Γρηγορόπουλο

Οδοφράγματα με κάδους έστησαν οι αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια εν αναμονή της εκδήλωσης μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο που θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Επί ποδός στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται περίπου 2.500 αστυνομικοί ακολουθώντας το σχέδιο που εκπονήθηκε για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Πολύ κοντά στην περιοχή των Εξαρχείων βρίσκεται και ο «Αίαντας», η αύρα της ΕΛΑΣ, ενώ ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία και στο Πολυτεχνείο το οποίο παραμένει κλειστό.

Στα οδοφράγματα που στήθηκαν σε Στουρνάρη και Τοσίτσα οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά στους κάδους καίγοντας σκουπίδια και άλλα αντικείμενα.

Οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν απευθύνει κάλεσμα σε συγκέντρωση στα Προπύλαια. Με εντολή της ΕΛΑΣ, όπως συνέβη και κατά τη μαθητική-φοιτητική πορεία, οι σταθμοί του μετρό σε «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα» παραμένουν κλειστοί και οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση.

Μέχρι τις 19:30 η αστυνομία είχε κάνει 27 προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ορισμένοι ανήλικοι.

Ένταση επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη. Οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιές και σε κάδους και χρησιμοποιώντας ως «ορμητήριο» τη Θεολογική Σχολή που τελεί υπό κατάληψη πετούν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς.