6 Δεκέμβριος 2018, 16:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Δεκέμβριος 2018, 16:41

Τις συνθήκες θανάτου της 4χρονης Άννυ ερευνά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο

  • Τις συνθήκες θανάτου της 4χρονης Άννυ ερευνά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο

Τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της 4χρονης Άννυ τον Απρίλιο του 2015 αναζητά του Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η αποτρόπαια υπόθεση με βασικό κατηγορούμενο τον πατέρα του παιδιού Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ να έχει ομολογήσει ότι τεμάχισε και πέταξε τη σορό του παιδιού του. Στο δικαστήριο εξετάστηκαν μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης.

Ο Ν. Καρακούκης επανέλαβε την εκτίμησή του πως το παιδί ενδέχεται να ήταν ζωντανό όταν το έκοβε ο 27χρονος πατέρας του. «Το ζωντανό αίμα μπορεί να εκτιναχθεί. Το αίμα του νεκρού απλά ρέει προς τα κάτω», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Νωρίτερα, ο ειδικός των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ κατέθεσε πως το διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα, όπου έμενε ο πατέρας και η μικρή, είχε καθαριστεί από τα αίματα, ενώ για την εύρεση στοιχείων χρησιμοποιήθηκε ειδικό σπρέι, το οποίο αποκάλυψε ότι υπήρχε διάσπαρτο αίμα σε τοίχους και σοβατεπί. Ωστόσο, ο μάρτυρας δεν ήταν σε θέση να πει αν η 4χρονη ήταν ζωντανή την ώρα που, σύμφωνα με την κατηγορία, ο πατέρας της την τεμάχιζε. 

Στη δική του κατάθεση, ο πραγματογνώμονας που όρισε η υπεράσπιση του πατέρα, ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, ανέφερε πως δεν υπάρχουν στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι το παιδί ήταν ζωντανό όταν το τεμάχιζε, ενώ εκτίμησε ότι ο θάνατος της Άννυ οφείλεται στην κατανάλωση ναρκωτικών που υπήρχαν στο σπίτι. 

Εκτός από τον πατέρα του παιδιού, στην υπόθεση είναι κατηγορούμενος ο φίλος και συγκάτοικός του Νασίφ Αχμέντοφ, που φαίνεται ότι ήταν παρών σε ό,τι συνέβη στην 4χρονη, αλλά και η μητέρα του παιδιού, που βαρύνεται με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Σε πρώτο βαθμό, ο 27χρονος πατέρας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, ποινή φυλάκισης 2 ετών για την περιύβριση νεκρού, 2 ετών για την πράξη της παράνομης οπλοχρησίας και 1 έτους για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία. Ο Αχμέντοφ έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και από 2 χρόνια φυλάκισης για αδίκημα της περιύβρισης νεκρού και της παράνομης οπλοχρησίας. Στη μητέρα έχει επιβληθεί ποινή 6ετούς κάθειρξης με αναστολή για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.