6 Δεκέμβριος 2018, 13:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Δεκέμβριος 2018, 13:30

Απολύθηκε δασκάλα γιατί είπε στους μαθητές της ότι δεν υπάρχει ο Αϊ-Βασίλης!

  • Έρευνα αποκαλύπτει πότε τα παιδιά παύουν να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη
    (Φωτ.: pixabay.com)

Μια αναπληρώτρια δασκάλα φέρεται να απολύθηκε από Δημοτικό Σχολείο του Νιου Τζέρσι όπου εργαζόταν, γιατί είπε στους μαθητές της ότι δεν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης. Οι γονείς των μαθητών της Α΄ Δημοτικού στο σχολείο Cedar Hill του Μόντβιλ είπαν ότι χρειάστηκε να παρηγορήσουν τα παιδιά τους μετά το περιστατικό, το οποίο προκλήθηκε όταν ένας μαθητής υποστήριξε ότι ο Αϊ-Βασίλης υπάρχει.

Η δήλωση του παιδιού πυροδότησε την οργή της δασκάλας, η οποία φέρεται στη συνέχεια να κατέρριψε και άλλους παιδικούς μύθους, όπως το πασχαλινό λαγουδάκι ή η νεράιδα των δοντιών.

Μια μητέρα μαθητή, η Λίζα Σίμεκ, έγραψε στο facebook: «τους είπε ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει και ότι οι γονείς αγοράζουν τα δώρα και τα βάζουν κάτω από το δέντρο τους. Τους είπε ότι οι τάρανδοι δεν μπορούν να πετάξουν και ότι τα ξωτικά δεν υπάρχουν. Μια ενήλικη γυναίκα επιχείρησε να συνθλίψει τα όνειρα 22 εξάχρονων παιδιών από την Α΄ Δημοτικού του Cedar Hill», σχολίασε.

Ο διευθυντής του σχολείου Μάικλ Τζέι Ρατζ ζήτησε αργότερα συγγνώμη για την συμπεριφορά της δασκάλας με επιστολή που έστειλε στους γονείς: «Ως πατέρας τεσσάρων παιδιών, γνωρίζω απόλυτα την ευαίσθητη φύση αυτού του ζητήματος. Αν μέσα στις επόμενες ημέρες συζητηθεί το θέμα στο σπίτι, κάντε ό,τι μπορείτε για να διατηρήσετε την αθωότητα των παιδιών σας αυτή την εορταστική περίοδο».

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΑΡ.ΜΙ.