6 Δεκέμβριος 2018, 21:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Δεκέμβριος 2018, 21:33

Παρουσιάστηκε ο δίσκος «Προποντίς» με τραγούδια της Προποντίδας και της Μικράς Ασίας

  • Παρουσιάστηκε ο δίσκος «Προποντίς» με τραγούδια της Προποντίδας και της Μικράς Ασίας
    (Φωτ.: reporterkallitheas.gr)

Στο στολισμένο χριστουγεννιάτικα μέγαρο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, το απόγευμα της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε η δισκογραφική δουλειά Προποντίς του ομώνυμου συγκροτήματος. Το CD περιλαμβάνει ανέκδοτα τραγούδια από την Προποντίδα και τη Μικρά Ασία, τα οποία προέρχονται από το αρχεία του Σίμωνα Καρά και του Γεώργιου Παχτίκου, δύο έγκυρων μελετητών της ιωνικής μουσικής.

Τους θεατές καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Γεώργιος Λεύκαρος, ενώ ακολούθησε ομιλία και μουσικό πρόγραμμα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο λαογράφος-μελετητής Γιάννης Γουναρίδης, ο οποίος παρουσίασε το καθένα από τα τραγούδια ξεχωριστά, δίνοντας πολλές πληροφορίες όχι μόνο για το περιεχόμενό τους, αλλά και για την περιοχή απ’ όπου προέρχονται. Ακολούθησε χαιρετισμός της τραγουδίστριας του συγκροτήματος, Ζωής Μήλιου, η οποία στη συνέχεια συνοδεία ζωντανής μουσικής παρουσίασε τραγούδια του δίσκου ταξιδεύοντας τους θεατές στη Μικρά Ασία και την Προποντίδα.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης δόθηκε στους θεατές η δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδραστική έκθεση πολίτικων παραδοσιακών μουσικών οργάνων που λειτούργησε σε αίθουσα του Συλλόγου.

Εκδηλωσεις