6 Δεκέμβριος 2018, 12:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Δεκέμβριος 2018, 12:24

Σύγκρουση αμερικανικών αεροσκαφών με πεζοναύτες στον αέρα! (βίντεο)

  • Ο Τραμπ ζητάει 4πλάσια χρήματα για να μείνουν 54.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην Ιαπωνία
    Αεροσκάφος Lockheed Martin KC-130 προσγειώνεται στην αεροπορική βάση Iwakuni όπου σταθμεύουν οι Αμερικανοί πεζοναύτες, στη δυτική Ιαπωνία (φωτ.: EPA / JIJI PRESS JAPAN OUT EDITORIAL USE ONLY/ NO ARCHIVES)

Μια απίστευτη σύγκρουση πολεμικών αεροσκαφών των ΗΠΑ σημειώθηκε στον αέρα, κατά τη διάρκεια άσκησης σε απόσταση 320 χιλιομέτρων από τις ακτές της Ιαπωνίας. Δύο πεζοναύτες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν ενώ ακόμα πέντε αγνοούνται από τους συνολικά επτά που βρίσκονταν στα δύο αεροσκάφη, ένα μαχητικό F/A 18 Hornet και ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού με καύσιμα εν πτήσει KC-130 Hercules.

Ο ένας από τους διασωθέντες νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη βάση Iwakuni, ενώ ο δεύτερος βρέθηκε περίπου 10 ώρες μετά τη σύγκρουση και περισυνελέγη από σκάφος του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του δεύτερου πεζοναύτη ο οποίος ήταν ο χειριστής του μαχητικού.

Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων πέντε.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην ολοένα και μεγαλύτερη λίστα με ατυχήματα της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Τα ατυχήματα που αφορούν τον αμερικανικό στρατό αποτελούν ευαίσθητο θέμα στην Ιαπωνία, ιδιαίτερα για τους κατοίκους της νότιας επαρχίας Οκινάουα, όπου εδρεύει το μεγαλύτερο μέρος των αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται στη χώρα.

Αεροσκάφος τύπου F/A-18 Hornet (φωτ. αρχείου: US Marines / Cpl Nicole Zurbrugg)

Ο Αμερικανός πρεσβευτής Ουίλιαμ Χάγκερτι ευχαρίστησε τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ιαπωνίας για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης ανεφοδιασμού.

«Συμπονώ τις οικογένειες και τους συναδέλφους των πεζοναυτών σε αυτή την τραγωδία», δήλωσε ο Χάγκερτι, σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο Waseda στο Τόκιο. «Ρισκάρουν τη ζωή τους κάθε μέρα για να προστατεύσουν την Ιαπωνία και να προστατεύσουν αυτή την περιοχή και κάποιες φορές πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα. Θέλω, λοιπόν, να τονίσω ότι αυτή τη συμμαχία που έχουμε σε θέματα ασφαλείας είναι κρίσιμης σημασίας και ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.