6 Δεκέμβριος 2018, 09:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Δεκέμβριος 2018, 09:27

Φρούρια Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω της 10ης επετείου από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου

  • Φρούρια Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω της 10ης επετείου από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου
    Πολίτες κάθε ηλικίας αφήνουν λουλούδια, σημειώματα και διάφορα αντικείμενα στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, εκεί που δολοφονήθηκε ο Αλεξης Γρηγορόπουλος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Συμέλα Παντζαρτζή)

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του 15χρονου, τότε, Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και εξακολουθούν κάθε χρόνο στις 6 Δεκεμβρίου να γίνονται εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις στη μνήμη του. Δυστυχώς, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν οι αστυνομικές Αρχές σε όλη τη χώρα, οι επετειακές εκδηλώσεις αμαυρώνονται με την ίδια συνέπεια από μια μερίδα ανθρώπων με αμφιλεγόμενα κίνητρα, προσβάλλοντας έτσι τη μνήμη του νεκρού, σύμφωνα με τη μητέρα του Τζίνα Τσαλικιάν!

Με αυτό το δεδομένο περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να αποτραπούν τα επεισόδια.

Αυξημένη είναι και η ασφάλεια σε αστυνομικά τμήματα και κρατικά κτήρια. Ελικόπτερο της Αστυνομίας θα πετάει πάνω από Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ με drone θα λαμβάνονται συνεχή πλάνα από τα σημεία των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων.

Οι εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα

  • Στις 12:00, μαθητές και φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στα Προπύλαια.
  • Εκεί θα γίνει η συγκέντρωση και για την απογευματινή πορεία στις 18:00
  • Για τις 21:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.
  • Στις 12:00 και στις 18:00 θα γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες και στη Θεσσαλονίκη από την Καμάρα.
  • Το απόγευμα στις 18:00, θα γίνουν διαδηλώσεις σε Πάτρα, Λάρισα, Κομοτηνή, Χανιά, Ιωάννινα, Μυτιλήνη.

Στο μεταξύ σε κατάληψη είναι από χθες το κτήριο της Θεολογικής Σχολής στο ΑΠΘ. Την κατάληψη έκαναν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομάδα «Αναρχικοί/Αναρχικές».