6 Δεκέμβριος 2018, 09:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Δεκέμβριος 2018, 09:18

Στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας – Συναντήσεις με Πούτιν και Μεντβέντεφ

  • Στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας – Συναντήσεις με Πούτιν και Μεντβέντεφ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για επίσκεψη εργασίας, έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, την Παρασκευή στις 10:30 ο Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στον Κήπο Αλεξάνδρου, ενώ από τις 11:30 έως τις 12:30 θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην πρωθυπουργική κατοικία. Η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο έχει προγραμματιστεί για τις 13:00-13:30.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με τον Ρώσο πρόεδρο (13:30-14:45), η υπογραφή διμερών συμφωνιών (14:45-15:00) και στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος πρόεδρος θα παραθέσουν κοινή συνέντευξη Τύπου (15:00-15:30).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα συζητήσει στις 7 Δεκεμβρίου με τον Έλληνα ομόλογό του ζητήματα που αφορούν την εμπορική και οικονομική συνεργασία, έργα στον ενεργειακό τομέα και την αγροτική οικονομία.

«Στις 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τον πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας Αλέξη Τσίπρα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι επικεφαλής των κυβερνήσεων θα συζητήσουν την κατάσταση και της προοπτικές της ρωσο-ελληνικής εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, την υλοποίηση από κοινού έργων στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των υποδομών μεταφορών, των υψηλών τεχνολογιών, της αγροτικής οικονομίας και άλλους τομείς», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.