4 Δεκέμβριος 2018, 17:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Δεκέμβριος 2018, 16:15

Νεοναζί στη Γερμανία σχεδιάζουν δολοφονίες πολιτικών και μεταναστών

  • Νεοναζί στη Γερμανία σχεδιάζουν δολοφονίες πολιτικών και μεταναστών
    O Χάικο Μάας φαίνεται πως βρίσκεται στο στόχαστρο ακροδεξιών εξτρεμιστών (φωτ.: EPA / Omer Messinger)

Στρατιώτες, μέλη μιας μυστικής ομάδας με νεοναζιστικά χαρακτηριστικά, έχουν καταφέρει να παρεισφρήσουν στις τάξεις του γερμανικού στρατεύματος με απώτερο στόχο τη δολοφονία πολιτικών προσώπων και μεταναστών. Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus, ο «σκιώδης στρατός» των εξτρεμιστών, έχει βάλει στο στόχαστρο διάφορα πρόσωπα, ανάμεσά τους τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, την επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων Κλαούντια Ροτ και τον πρώην πρόεδρο της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ.

Οι γερμανικές Αρχές ερευνούν περιοχές στα αυστριακά και ελβετικά σύνορα όπου πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης, όπλα, πυρομαχικά και βενζίνη.

«Ο αριθμός των μελών της εξτρεμιστικής ομάδας έχει αυξηθεί αφότου η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άνοιξε την πόρτα σε πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες το 2015», σημειώνει το γερμανικό περιοδικό προσθέτοντας ότι πρόκειται για στοιχεία ομοσπονδιακής έρευνας.

Στον «σκιώδη στρατό» των εξτρεμιστών συγκαταλέγεται ο 33χρονος στρατιώτης με τον κωδικό «Hannibal», μέλος των Ειδικών Δυνάμεων της Γερμανίας (KSK) που έχει εκπαιδευτεί για καταστάσεις όπως τρομοκρατικές επιθέσεις και ομηρία.