4 Δεκέμβριος 2018, 12:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Δεκέμβριος 2018, 12:46

Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ για την επέτειο θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου

  • 11 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου – Πορείες και δρακόντεια μέτρα
    Νεαρή γυναίκα στέκεται στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στις 6 Δεκεμβρίου 2015, στα Εξάρχεια (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, από το θάνατο του 15χρονου τότε Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στα Εξάρχεια. Σε πολλές πόλεις της Ελλάδας έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις γεγονός που έχει θέσει την ΕΛΑΣ σε συναγερμό.

Επί ποδός θα βρεθούν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ομάδες αντιεξουσιαστών θα προκαλέσουν επεισόδια στο Πολυτεχνείο ενώ υπάρχει φόβος να χτυπήσουν αστυνομικά τμήματα και διμοιρίες των ΜΑΤ. Επεισόδια με αφορμή την επέτειο θανάτου του Γρηγορόπουλου μπορεί να προκληθούν και σε σχολεία όπου το κλίμα έχει πολωθεί λόγω των καταλήψεων για το Σκοπιανό. Πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΛΑΣ ενδεχομένως να προχωρήσει και σε προληπτικές προσαγωγές.

Οι επίγειες δυνάμεις της αστυνομίας θα έχουν αρωγή και από αέρος από το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ που θα επιστρατευθεί για να υπάρχει και έλεγχος από πάνω. Μυστικές ομάδες αστυνομικών ήδη κινούνται στο κέντρο της Αθήνας αναζητώντας πληροφορίες για πιθανά χτυπήματα.