3 Δεκέμβριος 2018, 21:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Δεκέμβριος 2018, 14:15

Συγκινητικό αφιέρωμα των «Ακριτών» Σταυρούπολης στον αείμνηστο Χρήστο Χρυσανθόπουλο

  • Συγκινητικό αφιέρωμα των «Ακριτών» Σταυρούπολης στον αείμνηστο Χρήστο Χρυσανθόπουλο
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»)
  • Συγκινητικό αφιέρωμα των «Ακριτών» Σταυρούπολης στον αείμνηστο Χρήστο Χρυσανθόπουλο
  • Συγκινητικό αφιέρωμα των «Ακριτών» Σταυρούπολης στον αείμνηστο Χρήστο Χρυσανθόπουλο

Είκοσι χρόνια μετά το θάνατο του Χρήστου Χρυσανθόπουλου, το Μουσικό Εργαστήρι του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», τίμησε τη μνήμη του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη το βράδυ της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου 2018, με μια εκδήλωση αντάξια του ήθους και της αξίας του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου κύκλου του Μουσικού Χειμώνα 2018-2019 που επιμελείται το Μουσικό Εργαστήρι.

Φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες του αείμνηστου Χρήστου Χρυσανθόπουλου γέμισαν το θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά «Χρήστος Τσακίρης».

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», Κώστας Παπαδόπουλος, εισάγοντας το κοινό στο αφιέρωμα. Ακολούθησε σύντομο βίντεο με τον καθηγητή νευροχειρουργικής του ΑΠΘ Παναγιώτη Σελβιαρίδη, επιστήθιο φίλο του αείμνηστου Χρήστου Χρυσανθόπουλου. Ο καθηγητής, που δεν μπόρεσε να είναι παρών στην εκδήλωση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό, μίλησε με θέρμη για τον αγαπητό του φίλο, παραθέτοντας σημαντικά και όμορφα περιστατικά από τη ζωή του Χρήστου Χρυσανθόπουλου.

Αμέσως μετά ξεκίνησε το μουσικό μέρος της εκδήλωσης. Οι Στάθης Νικολαΐδης και Γιώργος Στεφανίδης, συνάδελφοι και φίλοι του καλλιτέχνη μάγεψαν το κοινό, ερμηνεύοντας με θέρμη τα τραγούδια του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κόσμος σιγοτραγουδούσε μαζί με τους ερμηνευτές.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν στο τέλος της εκδήλωσης ο αδελφός του Χρήστου Χρυσανθόπουλου, Κώστας, που ήρθε από τη Γερμανία, με δάκρια στα μάτια παρέλαβε τιμητική πλακέτα εις μνήμην του αδελφού του, από τον πρόεδρο του Συλλόγου. Ο Κώστας Χρυσανθόπουλος μίλησε από καρδιάς για τον αδελφό του, θυμίζοντας στους θεατές τη μοναδική ποιότητα του χαρακτήρα του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η οικογένεια του Χρήστου Χρυσανθόπουλου (η χήρα του και οι κόρες του, τα εγγόνια του, τα αδέλφια του και αρκετοί συγγενείς του), εκπρόσωποι του Δήμου Παύλου Μελά, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αντιστράτηγος ε.α. Βασίλης Μωυσίδης, εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων και απλός κόσμος που λάτρεψε τον σπάνιο αυτόν καλλιτέχνη και άνθρωπο.

Εκδηλωσεις
ΠΕΜΠΤΗ29
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2018