2 Δεκέμβριος 2018, 16:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Δεκέμβριος 2018, 16:12

Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στα προκριματικά του EURO 2020

  • Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στα προκριματικά του EURO 2020
    Εικόνα από την κλήρωση της προκριματικής φάσης του EURO 2020 στο Δουβλίνο (φωτ.: EPA / Aidan Crawley)

Καλή θεωρείται η κλήρωση για την Ελλάδα, που έγινε σήμερα (2/12) στο Δουβλίνο για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου θα μετάσχει στον 10ο όμιλο της προκριματικής φάσης του EURO 2020 και θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, τη Φινλανδία, την Αρμενία και το Λιχτενστάιν.

Με εξαίρεση την Ιταλία, πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης (1968) και τέσσερις φορές πρωταθλήτρια κόσμου, με την οποία η Εθνική ομάδα έχει αρνητική παράδοση (μόλις δύο νίκες σε 17 αναμετρήσεις), οι υπόλοιπες ομάδες είναι στα μέτρα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, στην προσπάθεια που θα κάνει για την πρόκριση.

Οι αναμετρήσεις της προκριματικής φάσης θα διεξαχθούν το διάστημα Μάρτιος-Νοέμβριος 2019. Η Εθνική είναι σε όμιλο έξι ομάδων (και όχι πέντε) και αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει καθόλου κενές ημερομηνίες. Θυμίζουμε πως από την προκριματική φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο (20 ομάδες) και σε αυτές θα προστεθούν οι τέσσερις νικήτριες από τα play offs του Νations League. Η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί σε 12 ευρωπαϊκές πόλεις.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ήταν μετά την κλήρωση ο ομοσπονδιακός τεχνικός Άγγελος Αναστασιάδης: «Οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Το οφείλουμε στους Έλληνες φιλάθλους, να σταθούμε αντάξιοι των επιτυχιών που είχε η Εθνική τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω σε αυτά τα παιδιά, αλλιώς δε θα ήμουν εδώ. Δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αντίπαλοι, όλα εξαρτώνται από την κατάσταση στην οποία θα βρεθούμε εμείς. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ελπίζω να μην έχουμε ατυχίες και να μείνουμε μακριά από τραυματισμούς, ώστε να παλέψουμε την πρόκριση».