1 Δεκέμβριος 2018, 18:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Δεκέμβριος 2018, 17:47

Στο Πανεπιστήμιο Αλ Αζχάρ του Καΐρου οι φοιτητές απαγγέλλουν Καβάφη και «σπουδάζουν» την Ελλάδα

  • Στο Πανεπιστήμιο Αλ Αζχάρ του Καΐρου οι φοιτητές απαγγέλλουν Καβάφη και «σπουδάζουν» την Ελλάδα
    Μαθητές της Γ΄ Λυκείου της Αμπετείου Σχολής κατά την επίσκεψή τους στο Αλ Αζχάρ (φωτ.: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου)

Στο Αλ Αζχάρ, το πανεπιστήμιο του Καΐρου που φοιτούν δύο εκατομμύρια φοιτητές, η ελληνική γλώσσα έχει την τιμητική της. Καθηγητές και φοιτητές του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών της Σχολής Ξένων Γλωσσών και Μετάφρασης μιλούν για τον Καβάφη, απαγγέλλουν ποιήματα, μιλούν για την τέχνη. Τα μάτια όλων λάμπουν όταν μιλούν για τους δεσμούς που ενώνουν επί χιλιάδες χρόνια Έλληνες και Αιγυπτίους.

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, η Γ΄ Λυκείου της Αμπετείου Σχολής επισκέφθηκε το τμήμα των Νεοελληνικών Σπουδών του Αλ Αζχάρ στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με θέμα τον πολιτισμό. Οι μαθητές της Αμπετείου συνομίλησαν με τους φοιτητές στα ελληνικά για τις σπουδές τους.

Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων οι μαθητές αναφέρθηκαν στο ρόλο της τέχνης στην εκπαίδευση, στο κίνημα του ρομαντισμού και απήγγειλαν ποιήματα ενδεικτικά του κινήματος του ρομαντισμού. Έκαναν δε βιωματική αναπαράσταση τριών στατικών πινάκων. Οι φοιτητές του Αλ Άζχαρ μίλησαν μεταξύ άλλων για την ιστορία της κυπριακής λογοτεχνίας. Στην ομιλία του, ο Χρήστος Παπαθανασίου, διευθυντής της Αμπετείου, επισήμανε ότι ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ανοιχτό σχολείο, προσανατολισμένο στην κοινωνία.

  • Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου / Νέο Φως.