1 Δεκέμβριος 2018, 13:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Δεκέμβριος 2018, 13:55

Κύκλωμα λαθρεμπορίου χρυσού: 4 προφυλακίσεις, άλλοι 18 απολογούνται

  • Κύκλωμα λαθρεμπορίου χρυσού: 4 προφυλακίσεις, άλλοι 18 απολογούνται
    (Φωτ. αρχείου)

Με τέσσερις προφυλακίσεις έκλεισε η χθεσινή πρώτη μέρα απολογιών των κατηγορουμένων στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Χθες το βράδυ ανακρίτρια και Εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση τεσσάρων από την πρώτη ομάδα των δεκαέξι που απολογήθηκαν από το πρωί έως πολύ αργά τη νύχτα, ενώ από σήμερα το πρωί συνεχίζονται οι απολογίες των εμπλεκόμενων, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Μεταξύ των προφυλακιστέων είναι και ο Τούρκος υπήκοος με καταγωγή από τη Συρία, που θεωρείται αρχηγικό στέλεχος της οργάνωσης.

Ο Τούρκος υπήκοος φέρεται να αρνείται πως είχε παράνομη δράση και μάλιστα σε ρόλο συντονιστικό όπως του καταλογίζεται, υποστηρίζοντας ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα του ενεχυροδανειστή. Ισχυρίζεται μάλιστα πως εκτελούσε εντολές του αφεντικού του.

Επίσης, προσωρινή κράτηση αποφασίστηκε για συγγενικό πρόσωπο του Τούρκου, ο οποίος κατά τη δικογραφία είχε ψηλή θέση στην ιεραρχία της οργάνωσης, έναν εκ των θεωρούμενων «συνοδών» χρυσού από την Ελλάδα στην Τουρκία και έναν από τους αποκαλούμενους «γυρολόγους», πρόσωπο που μάζευε χρυσό μέσω άγνωστων συναλλαγών.

Οι υπόλοιποι δώδεκα από τη χθεσινή ομάδα αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι απολογηθέντες αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.