30 Νοέμβριος 2018, 19:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοέμβριος 2018, 19:27

Αυστραλία: Δύο ομογενείς σε θέσεις κλειδιά στη νέα κυβέρνηση της Βικτώριας

  • Αυστραλία: Δύο ομογενείς σε θέσεις κλειδιά στη νέα κυβέρνηση της Βικτώριας
    Η ομογενής βουλευτής Τζένη Μικάκου που εκλέχθηκε στην έδρα Northern Metropolitan (φωτ. αρχείου: Jenny Mikakos MP / Facebook)

Η Τζένη Μικάκου που εξελέγη στην Άνω Βουλή και το 2014 ήταν η πρώτη Ελληνίδα που υπουργοποιήθηκε στην Αυστραλία και ο Στιβ Δημόπουλος που κατέλαβε για δεύτερη τετραετία έδρα στην Κάτω Βουλή είναι οι δύο ελληνικής καταγωγής βουλευτές πήραν υπουργικό χαρτοφυλάκιο στην πολιτεία της Βικτώριας.

Το προηγούμενο Σάββατο έγιναν οι πολιτειακές εκλογές στις οποίες υποψήφιοι βουλευτές και γερουσιαστές ήταν πάνω από 20 ομογενείς.

Στην προηγούμενη κυβέρνηση η Τζένη Μικάκου είχε αναλάβει το υπουργείο Προσχολικής Εκπαίδευσης και Νεολαίας, ωστόσο αυτή τη φορά «αναβαθμίστηκε» αναλαμβάνοντας το ένα από τα πιο απαιτητικά υπουργεία, το υπουργείο Υγείας που διαχειρίζεται δισεκατομμύρια δολάρια. «Θεωρώ μεγάλη τιμή το γεγονός ότι μου δίνεται η ευκαιρία να εργαστώ σκληρά ώστε όλοι οι κάτοικοι της Βικτώριας να έχουν την καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όταν την χρειάζονται περισσότερο», είπε στον Νέο Κόσμο η ομογενής υπουργός.

Ο Στιβ Δημόπουλος, από την άλλη, είναι ένα νέο πρόσωπο σε κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος. Ο ομογενής ανήκει πλέον στο οικονομικό επιτελείο μιας και ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού Οικονομικών. Στη νέα κυβέρνηση του Ντάνιελ Άντριους που ορκίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης για πρώτη φορά υπάρχει ίδιος αριθμός ανδρών και γυναικών υπουργών.