30 Νοέμβριος 2018, 01:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοέμβριος 2018, 01:28

Συρία: Αναφορές για κατάρριψη ισραηλινού πολεμικού αεροσκάφους και πυραύλων

  • Δέκα νεκροί από ισραηλινή επίθεση με πυραύλους σύμφωνα με το Συριακό Παρατήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Youssef Badawi)

Ένα ισραηλινό αεροσκάφος και τέσσερις πυραύλους κατέρριψαν οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA, το οποίο επικαλείται συριακή πηγή ασφαλείας.

Συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αεροπορικές δυνάμεις της χώρας κατέρριψαν «εχθρικό στόχο» που πετούσε πάνω από την πόλη Κισούα, νότια της πρωτεύουσας Δαμασκού.

«Οι αντιαεροπορικές μας δυνάμεις κατέρριψαν ένα ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος και τέσσερις πυραύλους πριν φτάσουν στους στόχους τους», ανέφερε η πηγή σύμφωνα με το RIA, προσθέτοντας ότι καταρρίφθηκαν όλοι οι πύραυλοι που είχαν στόχο την πόλη.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού διέψευσε την αναφορά για κατάρριψη ισραηλινού αεροσκάφους, δηλώνοντας στο πρακτορείο Reuters ότι αυτό είναι ψευδές.

Πηγές από τη συριακή αντιπολίτευση τόνισαν ότι η περιοχή βρίσκεται κοντά σε βάσεις που έχει η σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισήμανε ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το βράδυ αρκετές τοποθεσίες κοντά στη Δαμασκό και στο νότιο τμήμα της Συρίας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΣ.