29 Νοέμβριος 2018, 23:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοέμβριος 2018, 23:33

Αναγκαστική προσγείωση έκανε το αεροπλάνο της Μέρκελ

  • Αναγκαστική προσγείωση έκανε το αεροπλάνο της Μέρκελ

Αναγκαστική προσγείωση στην Κολωνία έκανε το αεροσκάφος «Konrad Adenauer» που μετέφερε την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς στο Μπούενος Άιρες, για τη σύνοδο κορυφής των G20.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας, το κυβερνητικό Airbus Α340 είχε υποστεί τεχνική βλάβη στο ηλεκτρονικό του σύστημα, η οποία καθιστούσε αδύνατη την υπερατλαντική πτήση.

Το «Konrad Adenauer» είναι το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για τα επίσημα ταξίδια και τις διπλωματικές αποστολές. Για τη μεταφορά της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αργεντινή, το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Βερολίνο, αλλά άλλαξε κατεύθυνση για την Κολωνία ενώ βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Ολλανδίας. Στο αεροδρόμιο της Κολωνίας η Μέρκελ αναμένεται να επιβιβαστεί σε άλλο αεροσκάφος για την πτήση προς την Αργεντινή.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Bild, δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται βλάβη σε κυβερνητικό αεροσκάφος, καθώς τον περασμένο Ιούνιο ο πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ αναγκάστηκε την τελευταία στιγμή να επιβιβαστεί σε δεύτερο αεροσκάφος προκειμένου να μεταβεί στο Μινσκ, ενώ ο Όλαφ Σολτς αναγκάστηκε τον περασμένο μήνα να παρατείνει την παραμονή του στο Μπαλί, όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος του ΔΝΤ, λόγω τεχνικής βλάβης του αεροσκάφους του.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.