29 Νοέμβριος 2018, 19:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοέμβριος 2018, 19:14

Θεσσαλονίκη: 48 χρόνια κάθειρξη σε δάσκαλο για αποπλάνηση ανήλικων μαθητριών

  • Κρεμασμένη στο κελί της βρέθηκε 35χρονη κατηγορούμενη για το θάνατο του πατέρα της

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 48 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης δάσκαλος που κατηγορείται για αποπλάνηση μαθητριών του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Νοέμβριο του 2015 σε Δημοτικό Σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης και εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό, η ετυμηγορία του οποίου ήταν ομόφωνη.

Ο 54χρονος εκπαιδευτικός κρίθηκε ένοχος για δέκα περιπτώσεις αποπλάνησης ανήλικων κοριτσιών, πράξεις που σύμφωνα με τις καταγγελίες σημειώθηκαν στη βιβλιοθήκη του σχολείου.

Όπως και στην πρωτοβάθμια δίκη, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, στον κατηγορούμενο, ο οποίος όμως έτυχε επιεικέστερης αντιμετώπισης ως προς το ύψος της τελικής ποινής, αφού πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική κάθειρξη 60 ετών.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου και απευθυνόμενος προς τους δικαστές, ο κατηγορούμενος είπε: «Είμαι αθώος, κάνατε λάθος». Στην απολογία του είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για «σκευωρία εις βάρος του», ενώ χαρακτήρισε τις καταγγελίες «προϊόν παιδικής φαντασίας».

Στο πλευρό του βρέθηκαν οικείοι του, φίλοι και πρώην συνάδελφοί του, οι οποίοι αποδοκίμασαν τόσο το δικαστήριο, όσο και διευθυντικά στελέχη του σχολείου που κατέθεσαν στη δίκη ως μάρτυρες κατηγορίας. Ο 54χρονος επιστρέφει στις φυλακές για να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του, από την οποία εκτιτέα είναι τα 25 έτη.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στ. Τ.