30 Νοέμβριος 2018, 14:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοέμβριος 2018, 11:17

Επιμορφωτικό αφιέρωμα στον δυτικό Πόντο στα Σέρβια Κοζάνης (βίντεο)

  • Επιμορφωτικό αφιέρωμα στον δυτικό Πόντο στα Σέρβια Κοζάνης (βίντεο)
    (Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Σερβίων)

Αφιέρωμα στον δυτικό Πόντο με μουσική, χορούς και ομιλία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν αναλάβει από κοινού ο Μορφωτικός Σύλλογος Βαθύλακκου, ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Μεσιανής, ο Μορφωτικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λευκάρων, η Εύξεινος Λέσχη Σερβίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Σερβίων-Βελβεντού.

Χορευτικά τμήματα των διοργανωτών συλλόγων παρουσίασαν ποντιακούς χορούς.

Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία του Συλλόγου «Αντάμωμα» με χοράρχη τον Σάκη Παρχαρίδη και τραγούδια του Πόντου. Ακολούθησε η ομιλία του δρ Ιστορίας Θωμά Αλεξιάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχρονική παρουσία των Ελλήνων στην περιοχή του Πόντου, στις συνήθειές τους, στον πολιτισμό τους και στον συνεχή αγώνα τους για να μείνουν αδούλωτοι. Μετά την ομιλία το κοινό έκανε ερωτήσεις στον εισηγητή και ξεκίνησε μια εποικοδομητική συζήτηση.

Τέλος, στη σκηνή ανέβηκε ένα μικρό χορευτικό των διοργανωτών συλλόγων παρουσιάζοντας διάφορους χορούς του Πόντου. Τους συνόδευσαν οι μουσικοί Παναγιώτης Παπαδόπουλος (λύρα), Βασίλης Φωλήνας (ζουρνάς) και Γιώργος Παντελίδης (νταούλι).


(Βίντεο: Live-Avles.tv)

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ24
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2018