28 Νοέμβριος 2018, 19:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοέμβριος 2018, 17:15

Από σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα 6.000 θέσεων εργασίας για πτυχιούχους

  • ΟΑΕΔ: Ηλεκτρονικά από αύριο η έκδοση δελτίου και η αίτηση επιδότησης ανεργίας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αφορά το πρόγραμμα επιδότησης 6.000 θέσεων εργασίας σε κλάδους έξυπνης ειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας. Η υποβολή των αιτήσεων για την πρώτη φάση ξεκίνησε σήμερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (oaed.gr).

Για να είναι κάποιος δικαιούχος θα πρέπει να είναι έως 39 ετών, άνεργος, κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού. Οι επιλέξιμες επιχειρήσεις μπορεί να είναι στη μεταποίηση, τη βιομηχανία και τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 112 εκατ. ευρώ, η επιδότηση είναι για 15 μήνες, αφορά το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και διαμορφώνεται ως εξής: έως 600 ευρώ για κατόχους πτυχίου (μισθός 1.200 ευρώ), έως 700 για κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου (μισθός 1.400 ευρώ) και έως 800 ευρώ για κατόχους διδακτορικού τίτλου (μισθός 1.600 ευρώ).

Μια επιχείρηση για να είναι επιλέξιμη θα πρέπει να μην έχει κάνει καμία απόλυση ένα τρίμηνο πριν από την αίτηση υπαγωγής της στο πρόγραμμα, να μην κάνει αλλαγή του αριθμού των εργαζομένων για όσο διαρκεί το πρόγραμμα, και να διατηρήσει τη θέση εργασίας μέχρι και τρεις μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος.