28 Νοέμβριος 2018, 16:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοέμβριος 2018, 15:57

Αποφυλακίστηκε η καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο – «Το έκανα για τα παιδιά μου»

  • Αποφυλακίστηκε η καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο – «Το έκανα για τα παιδιά μου»
    Στα αριστερά η 53χρονη καθαρίστρια μετά την αποφυλάκισή της από τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών

Ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της από τον Άρειο Πάγο αφέθηκε η καθαρίστρια από τον Βόλο η οποία παραποίησε το απολυτήριο του Δημοτικού προκειμένου να βρει δουλειά σε έναν δημοτικό παιδικό σταθμό. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας αποφάσισε σήμερα την αναστολή εκτέλεσης της ποινής και έτσι λίγες ώρες μετά η 53χρονη αποφυλακίστηκε από τις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών όπου είχε οδηγηθεί μετά την καταδίκη της σε κάθειρξη 10 ετών.

«Το έκανα για τα παιδιά μου, δεν ήθελα να μεγαλώσουν σε ίδρυμα», είπε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ λίγο μετά την αποφυλάκισή της.

Εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν στο να παραποιήσει το έγγραφο («διόρθωσε» την Ε’ Δημοτικού σε ΣΤ’ Δημοτικού) τόνισε ότι η ίδια έζησε στο «Χατζηκυριάκειο» του Πειραιά από τα 6 έως τα 11 που μετακόμισε στον Βόλο στους παππούδες της. Είπε ακόμα ότι ξεκίνησε να δουλεύει από μικρή και ότι με τον άντρα της αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες καθώς δεν είχαν δουλειά. «Ερχόταν η Πρόνοια στο σπίτι και φοβήθηκα μην μου πάρουν τα παιδιά» εξήγησε και συμπλήρωσε ότι δεν ήθελε και εκείνα να μεγαλώσουν στο ορφανοτροφείο.

Όπως ανέφερε, οι άνθρωποι της Πρόνοιας της πρότειναν να κάνει τα χαρτιά της για το Δημόσιο, και υπενθύμισε ότι μετά την πρόσληψή της φρόντισε να πάρει το απολυτήριό της και ότι συνεχίζει τη φοίτησή της στο Γυμνάσιο.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου η κόρη της 53χρονης δήλωσε: «Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη που είδε ότι ήταν αδικία αυτό που έγινε στο πρόσωπο της μητέρας μου. Η μητέρα μου δούλευε όλα αυτά τα χρόνια για εμάς. Ό, τι είμαστε σήμερα το οφείλουμε σ’ αυτή, το οφείλουμε στη μητέρα μας».