29 Νοέμβριος 2018, 10:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοέμβριος 2018, 09:50

Οι λογότυποι του Συλλόγου Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί» για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Οι λογότυποι του Συλλόγου Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί» για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: Βασίλης Τσενκελίδης)

Δύο προτάσεις λογότυπων κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί» στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν το 2019 που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Στον πρώτο λογότυπο διαγράφεται ο αριθμός 100 – όσα και τα χρόνια από τη Γενοκτονία.

Ο αριθμός 1 εικονίζεται σαν κρεμάλα όπου βρίσκεται ένας απαγχονισμένος άνθρωπος συμβολίζοντας τα δεινά που υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου. Στη συνέχεια τα δύο μηδενικά που ακολουθούν έχουν μέσα τους δύο μάτια: το ένα ανοιχτό και το άλλο κλειστό, συμβολίζοντας τη μνήμη και τους αρνητές της Γενοκτονίας, αντίστοιχα.

Συμπληρωματικά αναγράφεται το κείμενο «1919-2019: Ένας αιώνας από τη Γενοκτονία και το αίμα δε στέγνωσε, το δάκρυ δε στέρεψε, η μνήμη δε λησμονήθηκε... 353.000 νεκροί».

Η δεύτερη πρόταση του Συλλόγου παρουσιάζει την έξοδο των Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες και την εγκατάστασή τους ως πρόσφυγες στις πέντε ηπείρους του πλανήτη. 


(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί»)

Πάνω στο σκίτσο διαγράφονται τρία «δάκρυα» που συμβολίζουν τους λαούς που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους (Έλληνες, Αρμένιους, Ασσύριους). Εμπνευστής των προτάσεων αυτών είναι ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου και πρώην συνεργάτης του pontos-news.gr, Βασίλης Καρυοφυλλίδης.


(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί»)

Να θυμίσουμε ότι στην ΠΟΕ έχει κατατεθεί και η πρόταση για λογότυπο από τον Νίκο Λυγερό η οποία παρουσιάστηκε στην 14η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας.