28 Νοέμβριος 2018, 11:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοέμβριος 2018, 15:36

Αποφυλακίζεται η 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο

  • Αποφυλακίζεται η 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκε το ακροατήριο την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας το οποίο έκρινε ότι η καθαρίστρια του Δήμου Βόλου θα βγει από τη φυλακή μέχρι υπόθεσή της να εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο.

Η πρόεδρος της Έδρας τόνισε ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα αναστολής της ποινής, γι’ αυτό και η γυναίκα αναμένεται να αποφυλακιστεί άμεσα.

Η 53χρονη που προσκόμισε πλαστό απολυτήριο Δημοτικού προκειμένου να προσληφθεί στη δημοτική υπηρεσία καθαριότητας πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 10 χρόνια και οδηγήθηκε στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών. Η υπόθεσή της έχει προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη αλλά και διπλή παρέμβαση του Αρείου Πάγου που ζήτησε τόσο να ελεγχθεί η πρωτόδικη απόφαση όσο και να επισπευσθεί η συζήτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής στο Εφετείο.

Ο δικηγόρος της καθαρίστριας Γιώργος Σινέλης μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου εξέφρασε την αισιοδοξία του και εκτίμησε ότι και ο Άρειος Πάγος θα κάνει δεκτή την αναίρεση που έχει κατατεθεί. Ως προς την ουσία της υπόθεσης τόνισε ότι η 53χρονη κατηγορείται ότι την Ε’ Δημοτικού την έκανε ΣΤ’ Δημοτικού, κάτι που όμως δεν παίζει κανένα ρόλο στην παροχή της υπηρεσίας στο Δήμο Βόλου. Επιπλέον ανέφερε ότι κατά την άποψή του δεν υφίσταται απάτη καθώς η πλαστογράφηση έγινε το 1997 και έχει παραγραφεί.