28 Νοέμβριος 2018, 13:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοέμβριος 2018, 11:21

Το Bloomberg για τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

  • Το Bloomberg για τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
    (Φωτ.: EPA / Roman Pilipey)

Στην κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενδέχεται να συμμετάσχει η Βουλγαρία, προκειμένου να επεκτείνει τον ενεργειακό ανεφοδιασμό, δήλωσε η υπουργός ενέργειας Τεμενούζκα Πέτκοβα. Όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης, Βουλγαρία και Ελλάδα σκοπεύουν να συνδέσουν τα δίκτυά τους με έναν αγωγό καυσίμων μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με σχετικό τηλεγράφημα του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg, ο σύνδεσμος θα είναι σε θέση να μεταφέρει φυσικό αέριο στη Βουλγαρία από τον μελλοντικό σταθμό LNG, εκ του οποίου το ένα πέμπτο θα ανήκει στο κράτος.

Ο τερματικός σταθμός στην Αλεξανδρούπολη θα δώσει πρόσβαση στους ανεφοδιασμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ, το Κατάρ και την Αλγερία, οι οποίοι θα μεταφέρονται στη Βουλγαρία μέσω της γραμμής διασύνδεσης δήλωσε η Πέτκοβα. Η χρηματοδότηση του αγωγού διασύνδεσης με την Ελλάδα ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ έχει ήδη εξασφαλιστεί και τα κατασκευαστικά σχέδια είναι σε εξέλιξη, σημειώνει το Bloomberg.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.