28 Νοέμβριος 2018, 08:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοέμβριος 2018, 08:49

Χάος στους δρόμους της Αθήνας λόγω της απεργίας σε μετρό, λεωφορεία, τρένα

 • Χάος στους δρόμους της Αθήνας λόγω της απεργίας σε μετρό, λεωφορεία, τρένα
  Διαδηλωτές κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.αρχείου.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Απίστευτες εικόνες χάους σήμερα στους περισσότερους βασικούς οδικούς άξονες της Αθήνας λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ στην οποία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό σιδηρόδρομο, τραμ και τρόλεϊ.

Οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο με λεωφορεία και αυτό από τις 09:00 έως τις 21:00 καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά κάνουν μόνο στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις όπως ήταν αναμενόμενο οδήγησαν χιλιάδες Αθηναίους στο να πάρουν τα αυτοκίνητά τους για να μεταβούν στον προορισμό τους με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και αυτή την ώρα σχεδόν όλοι οι μεγάλοι οδικοί άξονες της πρωτεύουσας να ασφυκτιούν. Σοβαρότερα προβλήματα διαπιστώνονται:

 • Στα δύο ρεύματα του Κηφισού από τη Μεταμόρφωση μέχρι του Ρέντη
 • Στην κάθοδο της Κηφισίας από ΚΑΤ ως Ψυχικό
 • Στην κάθοδο της Μεσογείων από ΕΡΤ και κάτω, σε όλο το μήκος της
 • Στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς κέντρο μετά την Περιφερειακή Υμηττού
 • Στην Αλεξάνδρας
 • Στην Ηλιουπόλεως
 • Στην άνοδο της Βασιλέως Κωνσταντίνου και της Βασιλίσσης Σοφίας
 • Στην άνοδο της Συγγρού μετά τη Λαγουμιτζή

Στάση εργασίας και στον ΟΑΣΘ

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει με στάσεις εργασίας και ο ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9 το πρωί καθώς και από τις 9 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της νυχτερινή βάρδιας.

Τα αστικά λεωφορεία θα εκτελέσουν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από τις 09.00 μέχρι τις 21.00.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα μείνει η χώρα σήμερα Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

«Τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τις αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες ανακοινώσεις των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4387/2016 για το συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό» τονίζει σε ανακοίνωση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η κινητοποίηση της ΠΝΟ περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων και ξεκίνησε στις 00:01 σήμερα τα ξημερώματα και θα διαρκέσει έως τις 24:00.

Συλλαλητήρια

Η ΓΣΕΕ έχει προγραμματίσει το συλλαλητήριό της για τις 11:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Βασικό σύνθημα είναι το «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε». Οι εργαζόμένοι ζητούν 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ακατάσχετο για την πρώτη κατοικία και καθολική κοινωνική πρόνοια. Στις 10:30 έχει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.