27 Νοέμβριος 2018, 20:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοέμβριος 2018, 19:21

Νέος άθλος για τον Γιώργο Ζαχαριάδη στον 4ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο (φωτο)

  • Νέος άθλος για τον Γιώργο Ζαχαριάδη στον 4ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο (φωτο)
    Ο Γιώργος Ζαχαριάδης στα βήματα του ημεροδρόμου Φειδιππίδη

Σε ένα ακόμη μεγάλο δρομικό γεγονός ιστορικού χαρακτήρα έδωσε το παρών ο Γιώργος Ζαχαριάδης (Τεμόν ΑΕΚ). Ο Πόντιος υπεραθλητής των μεγάλων αποστάσεων έτρεξε στον 4ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο, τη διαδρομή των 490 χλμ (Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα) που έτρεξε ο αρχαίος ημεροδρόμος Φειδιππίδης, και ήταν ένας από τους μόλις πέντε αθλητές (δύο Πολωνοί, ένας Βέλγος και δύο Έλληνες) που τερμάτισαν. Συγκεκριμένα, βρέθηκε στην 4η θέση, αλλά ήταν (πάλι) ο πρώτος Έλληνας, που ολοκλήρωσε τον αγώνα (με χρόνο 96 ώρες και 17 λεπτά).

Όπως έλεγε ο Γιώργος Ζαχαριάδης μετά τον αγώνα, έζησε συγκλονιστικές στιγμές, γεμάτες έντονα συναισθήματα. Σημείωνε χαρακτηριστικά πως όσες φορές κι αν τρέξει τη διαδρομή, πάντα αισθάνεται ότι είναι η πρώτη φορά. Να σημειώσουμε ότι φέτος συμμετείχε για τέταρτη φορά. Έχει τρέξει και έχει τερματίσει και στους τέσσερις αγώνες που έχουν διεξαχθεί από το 2015 μέχρι σήμερα. Το 2015, στην πρώτη διοργάνωση, ήταν 2ος στη γενική κατάταξη με χρόνο 83 ώρες και 55 λεπτά, το 2016 ήταν 3ος με χρόνο 89 ώρες, ενώ πέρσι τερμάτισε σε 99 ώρες. Φέτος μείωσε το χρόνο του κατά τρεις ώρες, ενώ είναι αξιομνημόνευτο το γεγονός ότι πάντα τερματίζει πρώτος ανάμεσα στους Έλληνες συμμετέχοντες.

Και φυσικά τρέχει με τη φανέλα της ΑΕΚ, κάτι που τον γεμίζει και του δίνει δύναμη. «Είναι τιμή μου να τρέχω κουβαλώντας την ιστορία της ΑΕΚ σε δρόμους ιστορικούς», λέει χαρακτηριστικά. Όσον αφορά τη φετινή συμμετοχή του, ο ίδιος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την Ελληνική Αστυνομία για την ανταπόκριση στο αίτημά του, τον φίλο του δρομέα Γρηγόρη Βουτσινά (Πολεμικό Ναυτικό) ο οποίος ήταν συνοδός του, τον Σύλλογο Κρητικών και φίλων Κρήτης της Πτολεμαϊδας για την προσφορά των παπουτσιών, την Γιάννα Αργυροπούλου (Πτολεμαϊδα) για την προσφορά της μάλλινης φανέλας με τα σήματα της ΕΛΑΣ και της ΑΕΚ, καθώς και όλους όσοι πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και περίμεναν υπομονετικά μέσα στη βροχή, στη νύχτα, με δύσκολες συνθήκες, για να προσφέρουν την αγάπη τους, ένα ζεστό χαμόγελο, λίγο νερό, λίγη σούπα, μακαρόνια και έναν καλό λόγο.

Η εκκίνηση του 4ου Φειδιππίδειου Δρόμου δόθηκε την 16η Νοεμβρίου. Η εκκίνηση και ο τερματισμός ήταν στο ίδιο σημείο, στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών, στις 20 του μήνα. Ο χρονικός περιορισμός του αγώνα ήταν 104 ώρες. Στον τερματισμό δόθηκε στους αθλητές μετάλλιο, στεφάνι ελιάς και δίπλωμα συμμετοχής. Οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες από την πρώτη κιόλας ημέρα. Στην επιστροφή, από την Σπάρτη μέχρι και τη Νεστάνη, η βροχή ήταν... μόνιμος σύντροφος για τους 23 δρομείς, ενώ το κρύο αλλά και το χιόνι ήταν έντονα στο Αρτεμίσιο όρος. Οι περισσότεροι δρομείς, για διάφορους λόγους αναγκάστηκαν να σταματήσουν. Τελικά έφτασαν στον τερματισμό μόνο πέντε. Κατά σειρά τερμάτισαν οι: Sagan Lukazs Werszczak Andrze, Depoortere Ludo, Γιώργος Ζαχαριάδης, Νίκος Πορφυρόπουλος.

Gallery