26 Νοέμβριος 2018, 22:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Νοέμβριος 2018, 22:28

Με μηνύσεις για την Αμφίπολη απειλεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας

  • Με μηνύσεις για την Αμφίπολη απειλεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας
    Άρμα σε κίνηση που σύρεται από δύο λευκά άλογα, μέρος από την κεντρική παράσταση του ψηφιδωτού δαπέδου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Προειδοποίηση για βροχή… μηνύσεων προς το υπουργείο Πολιτισμού, εάν δεν αρχίσουν άμεσα οι εργασίες στο μνημείο Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών, απηύθυνε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνοντας πως σημειώνονται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις.

«Ο φάκελος αυτός φαίνεται ότι μπήκε και κλειδώθηκε σε κάποια ντουλάπα του υπουργείου. Παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις μας, το υπουργείο φαίνεται να  επιλέγει συνειδητά να μην προχωρήσει ένα τόσο σημαντικό έργο. Εμείς αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε» είπε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως τόνισε, η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει για τα έργα πόρους 2,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και το Interreg και ότι επειδή πρόκειται για ευρωπαϊκούς πόρους τυχόν περαιτέρω καθυστερήσεις θα θέσουν σε κίνδυνο το έργο. «Εάν οι απαντήσεις που θα δοθούν δεν είναι επαρκείς και εάν οι εργασίες δεν ξεκινήσουν άμεσα» θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη.

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Στάθης Σαρηγιαννίδης, από την «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια», σημείωσε ότι καθυστερεί και αγνοείται η ανάδειξη μακεδονικών μνημείων. Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, από τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα», ρώτησε πού οφείλεται η καθυστέρηση και η Χρυσούλα Παλιαδέλη, από την παράταξη «Συμμετέχω», ανέφερε ότι δεν κατανοεί τους λόγους για τους οποίους δεν προχωρά αυτή η υπόθεση. Ο Βασίλης Ρέβας, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνισε ότι δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τη σπουδαιότητα του μνημείου, ωστόσο είναι ευθύνη της πολιτείας να αναλάβει το κόστος αυτής της διαδικασίας.