25 Νοέμβριος 2018, 23:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Νοέμβριος 2018, 23:47

ΗΠΑ: Δικαστής διέταξε τον πρώην σύμβουλο του Τραμπ Τζορτζ Παπαδόπουλο να παρουσιαστεί στη φυλακή

  • ΗΠΑ: Δικαστής διέταξε τον πρώην σύμβουλο του Τραμπ Τζορτζ Παπαδόπουλο να παρουσιαστεί στη φυλακή
    Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος καταφθάνει σε διαστήριο της Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA / Tasos Katopodis)

Ένας Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε σήμερα το αίτημα του Τζόρτζ Παπαδόπουλου, πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, περί αναστολής της ποινής του. Ο Παπαδόπουλος θα παρουσιαστεί ενώπιον των σωφρονιστικών αρχών τη Δευτέρα (26/11), προκειμένου να ξεκινήσει να εκτίει την ποινή φυλάκισης των 14 ημερών, αφού ο δικαστής Ράντολφ Μος απέρριψε το αίτημά του να παραμείνει ελεύθερος με εγγύηση.

Ο Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει δηλώσει ένοχος στις κατηγορίες για ψευδορκία σε ομοσπονδιακούς πράκτορες στο πλαίσιο της έρευνας για τις σχέσεις μεταξύ της προεκλογικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου και της Ρωσίας, επιδίωξε να καθυστερήσει την ποινή του, ενώ εξετάζεται μια άλλη υπόθεση όπου αμφισβητείται η νομιμότητα του διορισμού του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ. Σύμφωνα με τον δικαστή Μος, το αίτημα του Παπαδόπουλου δεν ήταν στοιχειοθετημένο.

Στοχεύοντας στην παράταση των όρων εγγύησης, ο Έλληνας ομογενής υποστήριξε ότι η προσφυγή του σε βάρος του διορισμού του Μιούλερ εγείρει «ένα σημαντικό ζήτημα» και θα ήταν άδικο να ζητηθεί να εκτίσει την ποινή του προτού εκδοθεί απόφαση για το θέμα αυτό.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.