25 Νοέμβριος 2018, 08:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Νοέμβριος 2018, 08:27

Εξουδετέρωση παλαιάς βόμβας σήμερα στην Ελευσίνα – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

  • Εξουδετέρωση παλαιάς βόμβας σήμερα στην Ελευσίνα – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες
    Στελέχη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Εξουδετέρωση πυρομαχικού παλαιού τύπου που εντοπίστηκε εντός του στρατιωτικού αεροδρομίου Ελευσίνας στην 112ΠΜ έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα Κυριακή 25 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, εκ μέρους της 112ΠΜ βεβαιώθηκε ότι έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης επισφαλών καταστάσεων.

Εντός ζώνης 1.407μ περιμετρικά του σημείου που έχει εντοπιστεί το υπό εξουδετέρωση πυρομαχικό (ζώνη η οποία θεωρείται ότι μπορεί να φτάσουν τυχόν θραύσματα σε περίπτωση έκρηξης), μετά από εισήγηση της αρμόδιας 112ΠΜ, έχει αποφασιστεί από τον αντιπεριφερειάρχη να εφαρμοστεί το μέτρο της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών.

Η ζώνη περιλαμβάνει περιοχές των Δήμων Ελευσίνας και Ασπροπύργου (στον οποίο υπάρχουν οικισμοί με κατοικίες), όπως αυτές παρουσιάζονται στον συνημμένο χάρτη παρακάτω:

Δεδομένου ότι τυχόν έκρηξη του πυρομαχικού θα προκαλέσει ωστικό κύμα και θραύσματα που μπορούν δυνητικά να φτάσουν και μέχρι τα 1.407μ από το σημείο που έχει εντοπιστεί, με κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα όσων εκτεθούν σε αυτά, παρακαλούνται οι πολίτες να απομακρυνθούν έως τις 8:30 π.μ. εκτός της ζώνης οργανωμένης απομάκρυνσης, ακολουθώντας τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις των αρμόδιων αρχών όπως αυτές αναφέρονται στους κάτωθι συνδέσμους: