24 Νοέμβριος 2018, 20:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2018, 20:30

Ζίου Ζίτσου: Παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη χρονιά ο Αρά Τζανικιάν

  • Ζίου Ζίτσου: Παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη χρονιά ο Αρά Τζανικιάν
    Ο Αρά Τζανικιάν περιχαρής με το χρυσό μετάλλιο (φωτ.: Facebook / Ara Janikian)

Πρωταθλητής κόσμου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ju-Jitsu Fighting System Seniors, στην κατηγορία των 56 κιλών, αναδείχθηκε ο Αρά Τζανικιάν, ο οποίος κέρδισε στον τελικό τον Γάλλο Ζουλιέ Σιμόν, στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Μάλμε της Σουηδίας.

Λίγο μετά τη μεγάλη επιτυχία με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο αθλητής του ΑΣ Λεύκαρος Βούλας δεν έκρυβε τη χαρά και την υπηρηφάνεια που ένιωθε. «Ακούστηκε ο εθνικός ύμνος για δεύτερη χρονιά, το πιστέψαμε και το πήραμε», είπε χαρακτηριστικά, έχοντας στο πλευρό του τον προπονητή του Γιώργο Ζαντιώτη. 

Αργότερα, ο Αρά Τζανινκιάν, στη σελίδα του στο Facebook, τόνιζε πως το δύσκολο κομμάτι δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να παραμείνεις εκεί για όσο περισσότερο μπορείς. Επίσης, ευχαρίστησε όλον τον κόσμο που ήταν στο πλευρό του, από τα μέλη του προπονητικού τιμ μέχρι τους φιλάθλους και τους θαυμαστές που τον ενίσχυαν ψυχολογικά στη μάχη για ένα μετάλλιο. Ο πρωταθλητής του Λεύκαρου αφιέρωσε τη διάκριση αυτή στην Ένωση Αρμενίων Αθλητών «HOMENETMEN» για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή της.

Δείτε τον συγκλονιστικό αγώνα του Αρά Τζανικιάν στον τελικό:

Επίσης, στη διοργάνωση που έγινε στο Μάλμε της Σουηδίας η Εθνική ομάδα είχε μια ακόμη σημαντική επιτυχία, καθώς η Ζάφυ Παναγιωταράκου αναδείχθηκε χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια.