24 Νοέμβριος 2018, 19:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2018, 20:35

«Αυτοψία» Μανούσου Μανουσάκη στην Έδεσσα για την τηλεοπτική σειρά με θέμα τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • «Αυτοψία» Μανούσου Μανουσάκη στην Έδεσσα για την τηλεοπτική σειρά με θέμα τη Γενοκτονία των Ποντίων
    Ο Μανούσος Μανουσάκης στο εντευκτήριο του «Αγ. Θεόδωρου Γαβρά»

Ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, μαζί με τον Γιώργο Παπαδάτο (υπεύθυνο οργάνωσης παραγωγής) και τον Μιχάλη Σδούγκο (σκηνογράφο-ενδυματολόγο), επισκέφθηκαν χθες (23/11) την Έδεσσα για τις ανάγκες των γυρισμάτων που θα πραγματοποιηθούν για την νέα ιστορική σειρά που ετοιμάζει με τίτλο Το κόκκινο ποτάμι. Ένα τηλεοπτικό σίριαλ το οποίο θα είναι βασισμένο στο ομώνυμο έργο του ιστορικού και συγγραφέα Χάρη Τσιρκινίδη και αναμένεται να προβληθεί το 2019, χρονιά ορόσημο για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Ο Μ. Μανουσάκης και οι συνεργάτες του φιλοξενήθηκαν από τον δήμαρχο Έδεσσας Δημήτριο Γιάννου καθώς και από τον Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς». Αφού ξεναγήθηκαν από τον αντιδήμαρχο Αναστάσιο Δίου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου στην περιοχή «Βαρόσι» και Καταρρακτών, στη συνέχεια παραβρέθηκαν στην προγραμματισμένη συνάντηση στο εντευκτήριο του συλλόγου και παρουσίασαν το ιδιαίτερο τηλεοπτικό πρότζκετ που βρίσκεται στα σκαριά.

Σύμφωνα με το karatzova.com, ο μεγάλος σκηνοθέτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το σίριαλ θα έχει 30 ενότητες (θα προβληθεί από το Open TV την τηλεοπτική σεζόν 2019-2020) και τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε Έδεσσα, Καστοριά, Κωνσταντινούπολη, Γερμανία, Παρίσι και Ρωσία. Ακόμη, ζήτησε τη συνδρομή των συλλόγων της περιοχής, καθώς για τις ανάγκες των γυρισμάτων θα χρειαστούν παραδοσιακές στολές, αντικείμενα που μεταφέρθηκαν από τις πατρογονικές ρίζες στον Πόντο, κτλ.

Τον γνωστό σκηνοθέτη και παραγωγό υποδέχτηκαν, στο εντευκτήριο του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας, ο δήμαρχος της πόλης Δ. Γιάννου, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) Χριστίνα Σαχινίδου και η αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Κυριακή Τεκτονίδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας Γιάννης Γαβριηλίδης, πρόεδροι, μέλη και φίλοι ποντιακών συλλόγων της ΠΟΠΣ της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο. Ακολούθησε συζήτηση για την προετοιμασία, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, των γυρισμάτων της ιστορικής σειράς.

  • Φωτογραφίες: Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Αγ. Θεόδωρος Γαβράς».