24 Νοέμβριος 2018, 13:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2018, 14:01

Πτολεμαΐδα: Νέο μαθητικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (βίντεο)

  • Μακεδονικό: Αντιδράσεις για τις καταλήψεις στα σχολεία
    Φωτ. αρχείου: e-ptolemeos.gr

Με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία» και με πολλές σημαίες και πανό, μαθητές στην Πτολεμαΐδα πραγματοποίησαν χθες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης και ακολούθησε μεγάλη πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι μαθητές κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο του δήμου Εορδαίας, τραγουδώντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και της Κύπρου.

Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου αναγνώστηκε ψήφισμα που αναφέρει τα εξής: «Μαζευτήκαμε σήμερα στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας για να διαδηλώσουμε ειρηνικά, αλλά και δυναμικά και να φωνάξουμε και να ακουστεί παντού πως η Μακεδονία είναι μόνο μία και είναι Ελλάδα. Είμαστε η νέα γενιά αυτού του τόπου και νιώθουμε μέσα μας οργή και αγανάκτηση για τα τόσα ψέματα, για τα τόσα εγκλήματα σε βάρος της ιστορικής αλήθειας, σε βάρος της πατρίδας μας. Πώς μπορείτε κύριοι να ξεπουλάτε τη γη μας; Να δίνετε το όνομά μας σε άλλους λαούς; Πώς τολμάτε και παραδίνετε σε ξένους λαούς τα σύμβολά μας, τους ήρωές μας; Σας το φωνάζουμε για άλλη μια φορά: Σταματήστε να παραχαράσσετε την ιστορία».