23 Νοέμβριος 2018, 23:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2018, 16:13

Το λογότυπο του Νίκου Λυγερού για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

  • Το λογότυπο του Νίκου Λυγερού για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τον περασμένο Αύγουστο ο Γιάννης Χατζηελευθερίου, μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών, στην Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) είχε παρουσιάσει μία από τις ιδέες του Νίκου Λυγερού για ένα λογότυπο το οποίο θα μπορούσε να είναι κοινό για όλες τις εκδηλώσεις μνήμης που προγραμματίζει για το 2019 η ΠΟΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Η τελική μορφή της πρότασης του συμβούλου στρατηγικής έγινε γνωστή σήμερα, και φαίνεται να ακολουθεί την αρχική «νόρμα» που είχε παρουσιαστεί στη Συνάντηση.

Το λογότυπο του δρ Νίκου Λυγερού «γεννιέται» με έμπνευση τον μονοκέφαλο αετό, χαρακτηριστικό σύμβολο των Ελλήνων του Πόντου. Στη συνέχεια ο ποντιακός αετός σηκώνει το άνθος, το σχήμα του οποίου είναι αναφορά στον στίχο «ανθεί και φέρει κι άλλο», ενώ το βλέμμα και η κίνησή του ταξιδεύουν στο παρελθόν και το μέλλον.

Οι κλασικοί χρωματισμοί του κίτρινου-μαύρου κυριαρχούν στην πρόταση για το κοινό λογότυπο, το οποίο –σύμφωνα με το σχέδιο που γνωστοποιήθηκε σήμερα– θα μπορεί να προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου τοποθετημένο σε μεγάλες αφίσες, σημαίες, μπάνερ, σταντ τα οποία θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία απ’ όπου περνούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες της χώρας. Με ανάλογη στόχευση, το ίδιο λογότυπο θα μπορούσε να εμφανίζεται σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης όπως είναι οι κούπες, τα μπλουζάκια, τα στικάκια, οι τσάντες κ.α.

Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι η μόνη που έχει γίνει γνωστή μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της ανοιχτής πρόσκλησης που έχει απευθύνει η ΠΟΕ ώστε να υπάρχει «μια ενιαία έκφραση» και ένα σήμα κατατεθέν που θα εκφράζει «κατά το δυνατόν όλους» και θα αποτυπώνεται σε ένα και κοινό λογότυπο το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε δράση των συλλόγων μέσα στο 2019. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕ.

  • Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το σχέδιο της πρότασης λογοτύπου για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.