23 Νοέμβριος 2018, 17:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοέμβριος 2018, 17:28

Ιερώνυμος: Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία, αλλά πρόθεση συμφωνίας

  • Ιερώνυμος: Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία, αλλά πρόθεση συμφωνίας
    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος υποδέχεται τον Κώστα Γαβρόγλου κατά τη συνάντησή τους στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

«Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία, αλλά πρόθεση συμφωνίας και θα εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα του Κλήρου» επανέλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία, αφού άλλωστε αυτή είναι και η εντολή που έχει λάβει από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Γι’ αυτόν το σκοπό θα συγκροτηθεί επιτροπή, στην οποία θα συμμετάσχουν ιερείς, τεχνοκράτες και αρχιερείς. «Αυτό που θα καταλήξουμε δεν σημαίνει ότι είναι η δική μας τελική απόφαση, θα πάει στην Ιεραρχία και πάλι, και τα θέματα αυτά θα τα εξετάσουν και θα πάρουν την απόφαση», εξήγησε ο Ιερώνυμος.

Ο Κ. Γαβρόγλου δήλωσε «κατηγορηματικά» την πρόθεση για συνέχιση του διαλόγου και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «σήμερα, λοιπόν, είναι μια συνάντηση για τη συνέχιση του διαλόγου». Υπογράμμισε ακόμη ότι είχε την ευκαιρία, εκφράζοντας την κυβερνητική απόφαση, να διαβεβαιώσει τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα κατοχυρωθούν με «απόλυτο, διαφανή και κατηγορηματικό τρόπο» τόσο η μισθοδοσία των ιερέων όσο και τα συνταξιοδοτικά, αλλά και τα θέματα περίθαλψης. «Δεν θα υπάρχει καμμία αλλαγή ως προς το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς των ιερέων», τόνισε ο υπουργός.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, και εκτός από τον υπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, παρέστησαν ακόμη οι μητροπολίτες Ελασσώνος Χαρίτωνας και Γρεβενών Δαβίδ, καθώς και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής.